Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΥΤΥΧΟΥΝ

  Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Με ποιό κριτήριο ψηφίζουμε τους άρχοντες; Με όποιο κι αν ψηφίζουμε, όπως έδειξε η μέχρι τώρα πρακτική, κάνουμε λάθος. Κάνουμε λάθος να ψηφίζουμε κόμματα. Κάνουμε λάθος να ψηφίζουμε πρόσωπα. Κάνουμε λάθος που δεχόμαστε τις υπερεξουσίες του πρωθυπουργού, ο οποίος ουσιαστικά εκλέγεται από μια ιδεατή, δηλαδή μη πραγματική οντότητα, το κόμμα.

Είναι λάθος που οι υποψήφιοι μπαίνουν στη λίστα και δεν έχουν πια δική τους γνώμη ούτε ευθύνη απέναντι στους ψηφοφόρους τους. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά είναι απλοί αναμεταδότες της βούλησης ενός προσώπου. Δεν έχουν βούληση δική τους ούτε ελευθερία να την εκφράσουν.

Το κόμμα είναι μια ιδεατή οντότητα, η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν λογοδοτεί στο λαό.

Υπάρχουν λαοί που δεν ξέρουν αν είναι ευχαριστημένοι από τις κυβερνήσεις τους. Ο Τόμας Σάνκαρα δολοφονηθείς πρόεδρος της Μπουργκίνα Φάσο, στην Αφρική, είπε σε μια ομιλία στο λαό του, για να δεί αν είναι ευχαριστημένος από την κυβέρνηση, να κοιτάξει το πιάτο του:, ρύζι, ρύζι, ρύζι.

Ο Κομφούκιος έλεγε, "όταν οι άρχοντες αγαπούν τους λαούς, οι λαοί ευτυχούν.

MLVARDOSPOT.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...