Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

 Το πνεύμα , λέει το Ευαγγέλιο , δεν έρχεται «δια παρατηρήσεως»΄. Δεν μπορούμε να πούμε «εδώ είναι» ή «εκεί είναι». Το ίδιο δεν μπορούμε να δούμε την ψυχή, όταν πεθαίνοντας, αφήνει το σώμα της. 

Ο Θεός δεν έκανε δύο πράγματα απολύτως όμοια. Ότι ακόμα και οι σταγόνες της βροχής δεν είναι πανομοιότυπες. Είναι όμοιες, αλλά κάθε μια είναι διαφορετική από μια άλλη. Το ίδιο και οι δονήσεις είναι διαφορετικές. Καμία δεν παίρνει το «χώρο» της άλλης, αφού είναι εκτός χρόνου και τόπου. Δεν είναι παντού παρούσες, όπως είναι μόνον ο Θεός και όσοι είναι ενωμένοι με το πνεύμα του Θεού, όπως η Παναγία και οι Άγιοι. Αλλά στην πνευματική κατάσταση είναι δεν υπάρχουν διαστάσεις, όλα είναι εδώ. 

Ακόμα και η αναμονή της τελικής κρίσης είναι πνευματική. Οι ψυχές είναι πάντοτε νέες. Μπορούν να πιστέψουν , αν βρίσκονται στον Άδη, αλλά και η πίστη ως πνευματική είναι και αυτή εκτός τόπου και χρόνου.

Οι ψυχές, είναι έξω από τις διαστάσεις της ύλης. Μια εικόνα της ψυχής είναι οι διαφορετικές δονήσεις, που δονούνται μαζί χωρίς να ταυτίζονται. Χωρούν δηλαδή μέσα στο δωμάτιό μας όλες οι δονήσεις του σύμπαντος. Το ίδιο με το φως της ψυχής. Ενώνεται με ένα δυνατότερο φως, αλλά δεν χάνεται μέσα στο δυνατότερο φως. .

Αν είχαμε ένα δέκτη των διαφόρων ηχητικών κυμάτων, θα μπορούσαμε να ακούσουμε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της γης, χωρίς να το κουνήσουμε απ΄ το δωμάτιό μας. Το ίδιο συμβαίνει με τις ψυχές. Αν είχαμε τον κατάλληλο δέκτη, θα τις βλέπαμε όλες εκεί όπου είμαστε και θα επικοινωνούσαμε με τους αγαπημένους μας.

mlvardospot.blogspot.com

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...