Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΣΑΡΚΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου,

Πώς θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους άνθρωποι τους οποίους δεν τους νοιάζει, αν αρέσει στο Χριστό η ζωή τους; Πώς θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους τα υπερφίαλα εγώ;  Πώς θα επικοινωνήσουν αν δεν γνωρίζουν ότι η ζωή τους και η υγεία τους είναι του Χριστού; 

Τί μαθαίνουν οι νέοι μας στα σχολεία; Κάποτε στο ενδεικτικό των σπουδών έγραφε τη διαγωγή τους. Κάποτε διδασκόταν η λογική. Το σχολείο είχε αποστολή τη μόρφωση του ανθρώπου. Άνθρωπος αμόρφωτος, ξύλο απελέκητο. 

"Δεν θα καταμείνει το πνεύμα μου μέσα σ' αυτούς, επειδή είναι σάρκες", λέει ο Θεός. Αν δούμε μέσα μας το βδέλυγμα της υπερηφάνειας, να αφήσουμε κάθε άλλη προτεραιότητα και να ασχοληθούμε να πετάξουμε από μέσα μας την υπερηφάνεια.
Για να γίνει αυτό πρέπει να στρέφουμε το νου μας προς τα μέσα. Αν βλέπουμε τα δικά μας λάθη θα κάνουμε υπομονή και θα συγχωρούμε τα λάθη των άλλων. Δεν θα κλείνουμε τα μάτια μας στα λάθη μας και δε θα κατακρίνουμε τους άλλους. Η απώθηση και η κατάκριση, λέει η Ιατρική Επιστήμη, είναι η αιτία για όλες τις ασθένειές μας.





mlvardospot.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...