Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΩΝ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου 

Ο δόκτωρ Έρικ Μπερν,στο βιβλίο του "Τα τρελά παιχνιδια που παιζουν οι άνθρωποι" γράφει;, πως οι δαίμονες χρησιμοποιούν τη γυναίκα, το παιδί και τον παλιάνθρωπο.

Πώς εξηγείται άραγε η προτίμηση αυτή των δαιμόνων στη γυναίκα; Ίσως λόγω του ότι η γυναίκα όπως και το παιδί είναι πιο ευκολόπιστοι από τους άντρες. Για τον παλιάνθρωπο η προτίμηση του δαίμονα είναι λόγω του ότι παλιάνθρωπος και δαίμονας κι οι δυο είναι πονηροί , ψεύτες και υποκριτές.
Η γυναίκα πρέπει να προσέχει περισσότερο στους πειρασμούς των δαιμόνων, και να περνάει τις υποβολές τους από "ψιλό κόσκινο". Να μη δέχεται άκριτα και αβασάνιστα κάθε υποβολή.
Όσο για το παιδί, η παιδική ηλικία είναι ηλικία της υπακοής. Είναι λάθος να χρησιμοποιείται ο διάλογος με το παιδί, σαν να είναι το παιδί ενηλικος. Ίσως οι γονείς βιάζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά και τα στερούν την παιδική τους ηλικίας. Σχετική είναι η κινηματογραφική ταινία, "Αγαπημένο μου ημερολόγιο", που έχει θέμα της οικογένειες που διευθύνονται από παιδιά.
Το ότι η γυναίκα είναι πιο επιδεκτική στις υποβολές,υπνωτίζεται ευκολότερα, φαίνεται στον υπνωτισμό. Συνήθως στα πειράματα υπνωτισμού χρησιμοποιούνται πιο πολύ γυναίκες παρά άντρες. .
Στην πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ η γυναίκα φαίνεται ότι είναι πιο ευαίσθητος δέκτης. όπως και στη μόδα, στις δεισιδαιμονίες, στην παραψυχολογία,, ώστε η προτίμηση των δαιμόνων στη γυναίκα να μην είναι χωρίς λόγο.
Στη Γραφή επίσης ο διάβολος εξαπάτησε την Εύα, όχι τον Αδάμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...