Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΆΨΕΙ; *

 Τουι Μόσχου Λαγκουβάρδου

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ;
Του Μόσχου Λαγκουβάρδου
Θέλω να πω, αν ένας άνθρωπος δεν έχει κανέναν στον κόσμο, αλλά έχει την πίστη ότι ο Χριστός είναι μέσα του και σε όλα έχει σημείον αναφοράς του το Χριστό, θα νιώθει πάλι την έλλειψη της αγάπης των ανθρώπων;
Λένε ότι η αγάπη υπάρχει στη σχέση με τους άλλους. Άραγε η σχέση του με το Χριστό είναι, όπως η σχέση με τους ανθρώπους;. Είναι επαρκής, να καλύψει όλες του τις ανάγκες η σχέση του με το Χριστό; Αυτό πρέπει να συμβαίνει με τους μοναχούς και τους ασκητές. Αν έχουν το Χριστό, δεν νιώθουν καμιά έλλειψη. Η μόνη έλλειψη είναι να μην έχουμε το Χριστό. Θα σας στείλω άλλον παράκλητο, είπε στους Μαθητές Του. Ο Παράκλητος αυτός είναι παντού παρών και τα πάντα γεμίζει με την ύπαρξή του και χορηγεί τη ζωή, όπως λέει η Προσευχή στο Άγιο ΠΝεύμα.
Αν δεν υπάρχει το πνεύμα, ποιος εμποδίζει τον ήλιο να μας κάψει; Αν το πνεύμα του Μπετόβεν δεν υπάρχει, ποιος έγραψε την υπέροχη μουσική του; Αν μόνο η ύλη υπάρχει ποιος δημιούργησε τον ουρανό και τη γη και πάντα τα εν αυτή;
Ο πειρασμός του σατανά ότι δεν υπάρχει το πνεύμα, βασανίζει τον Ιησού στην έρημο καθώς και όλους τους ανθρώπους , που πιστεύουν στο Χριστό. Αν εμέ εδίωξαν και εσάς θα διώξουν , λέει ο Ιησούς στους Μαθητές του.
Αν μπορείς όταν όλα γκρεμίζονται γύρω σου να σταθείς στα πόδια σου, αυτό σημαίνει ότι το πνεύμα σου είναι δυνατό. Αυτοί που έχουν δυνατό το πνεύμα τους, δεν έχουν θέση στο θάνατο, λέει το τέλος όλων των κινέζικων παραμυθιών. Το παραμύθι είναι αλήθεια ειπωμένη με μυθικό τρόπο, όπως το ποίημα είναι αλήθεια, ειπωμένη με ποιητικό τρόπο.
Το πνεύμα υπάρχει και δεν έχει θέση στο θάνατο. Το πνεύμα είναι αιώνιο. Η σάρκα και το σαρκικό φρόνημα πεθαίνουν. Το πνευματικό σώμα του ανθρώπου είναι το κατοικητήριο του Χριστού.
Μόνο με το πνευματικό σώμα μπορούμε να νιώσουμε το πνεύμα. Το σαρκικό φρόνημα, δεν έχει άλλο προορισμό, εκτός από το θάνατο. Αν μόνο αυτό υπάρχει ο άνθρωπος δεν έχει καμία ελπίδα.
Ο πειρασμός του σατανά ότι δεν υπάρχει το πνεύμα, δεν είναι μόνο κατά του Ιησού αλλά βασανίζει και όλους τους ανθρώπους , που πιστεύουν στο Χριστό. Αν εμέ εδίωξαν και εσάς θα διώξουν , λέει ο Ιησούς στους Μαθητές του.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
* Γιάννης Τσαρούχης
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...