Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Απώθηση είναι το να μη βλέπουμε τη σκιά μας. Να μην κάνουμε αυτοεξέταση. Κατάκριση είναι η κατάκριση. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους και διώχνουν τη χάρη του Θεού και μας φέρνουν αντιμέτωπους με τους δαίμονες.
Οι σκέψεις , καλές και κακές, όταν η χάρη είναι στην καρδιά μας, συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος είναι για τις σκέψεις. Όταν απωθούμε και κατακρίνουμε κατεβάζουμε τις σκέψεις στην καρδιά, με αποτέλεσμα να φύγει από μας η χάρη του Θεού και να είμαστε χωρίς τα όπλα του πνεύματος μπροστά στους δαίμονες και να έχουμε στην καρδιά μας ταραχή.
Το αήττητο όπλο κατά των δαιμόνων είναι η συγκέντρωση όλων των σκέψεων στον εγκέφαλο, για να είναι η καρδιά μας καθαρή για το Θεό.
ΟΙ σκέψεις συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο με την ταπείνωση και την νοερά προσευχή.
Ως παράδειγμα της ταπείνωσης μ’ αρέσει να θυμάμαι το παράδειγμα του Ζακχαίου, κατά την είδοδο του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ, που αν και άρχοντας, ανέβηκε στη συκομουριά, για να δει τον Ιησού, επειδή είδε ότι ήταν μικρός στο ανάστημα και δεν μπορούσε να δει τον Ιησού. Η ταπείνωση αυτή του Ζακχαίου συγκίνησε τον Κύριο και του είπε, Ζακχαία , σήμερα θαρθώ στο σπίτι σου.
ο παράδέιγμα αυτό δείχνει ότι η ταπείνωση φέρνει τη χάρη του Θεού στην καρδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...