Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ

 ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ

Μίνιμο στη λατινική λέγεται το πιο μικρό στην κατηγορία του. Τι σημαίνει η προτίμηση του πιο μικρού στην κατηγορία του, στην ενδυμασία; Μήπως θέλει να δείξει ότι δεν είναι το καλό στο μεγάλο αλλά στο μικρό. Η προτίμηση στο μικρό στην ενδυμασία «Σορτ», το «σορτάκι» είναι προτίμηση και στο μικρό στη δύναμη; Αρέσει περισσότερο η αδυναμία από τη δύναμη;
Το κάπνισμα που βλάπτει τραβάει τους φίλους του, επειδή τους βλάφτει! Οι καπνιστές προτιμούν να βλάφτουν την υγεία τους, παρά να έχουν την υγεία τους δυνατή; Αν το κάπνισμα δεν έβλαφτε την υγεία , δεν θα το αγαπούσε κανείς.
Θα καταλάβουμε αυτές τις αντιφάσεις, αν αναγνωρίσουμε τις δυνάμεις που ασκούνται επάνω στον άνθρωπο, όπως είναι η έλξη της ζωής και η έλξη του θανάτου , η «βις μόρτις», όπως λέγεται στη λατινική γλώσσα.
Την εποχή της παρακμής, σαν τη σημερινή, η δύναμη του θανάτου, είναι απροκάλυπτη. Η βιομηχανία , το εμπόριο, η επιστήμη, (δεν τολμάει κανείς να το σκεφτεί) συνεργάζονται εναντίον της ζωής, παράδειγμα οι καπνοβιομηχανίες ,το εμπόριο των ναρκωτικών, η βιομηχανία των όπλων, οι φαρμακοβιομηχανίες, προβάλλουν την έλξη του θανάτου, για να αυξήσουν τα κέρδη τους . Το ίδιο και η μόδα, προβάλλει την έλξη του μίνι (κοντού) , σαν ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους να μειώσουν τις ελευθερίες τους και ειδικά στους εργαζομένους, να «κοντύνουν» τα εργατικά τους δικαιώματά τους.
Ο γυναικείος πληθυσμός , εκ φύσεως θεωρεί ως υπέρτατο αγαθό το «Ωραίο», και από μια βαθύτερη άποψη, δίκιο έχει. Η Ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο. Πώς θα γίνει αυτό; Θα γίνει επειδή μόνο, αν δούμε πόσο ωραία είναι η ζωή με ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία χωρίς τους πολέμους και την καταστροφή, ίσως να αγαπήσει τη ζωή και να μην την καταστρέφει.
Μ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...