Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟ ΣΑΡΚΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

 

ΤΟ ΣΑΡΚΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Μην παντί πνεύματι πιστεύετε. Εξετάζετε τα πνεύματα , αν είναι του Θεού.

Στον αρχαίο ναό των Ισραηλιτών ο ναός στον οποίο λάτρευαν το Θεό,  ασκούσαν και το εμπόριο. Όπως γνωρίζουμε από την Αγία Γραφή ο Χριστός έδιωξε τους εμπόρους απ΄ το ναό  και πέταξε έξω τις πραμάτειές τους. Μετατρέψατε τον οίκο του Θεού σε οίκον εμπορίου, τους είπε.

Αυτό δεν είναι μόνον ένα πραγματικό γεγονός, αλλά και ένας τύπος, που πρέπει να τηρήσει ο κάθε άνθρωπος, Βγάζοντας την ιδιοτέλεια έξω απ΄ την καρδιά του, για να είναι καθαρή για το Θεό.  Η αγάπη για το Θεό είναι ανώτερη από κάθε άλλη αγάπη και λέγεται λατρεία. Η λατρεία είναι μόνο για το Θεό. Αυτοί που αγάπησαν τον κόσμο  με την  αγάπη που είναι μόνο για το Θεό, τρελάθηκαν.  

Το ζώο το διαμορφώνει το περιβάλλον και δεν έχει «σαρκικό φρόνημα». Δεν συσχηματίζεται με τον κόσμο συνειδητά. Ο άνθρωπος αφήνεται συνειδητά να τον διαμορφώσει το περιβάλλον και να γίνει δούλος του.

Ποία συμφώνησις μεταξύ Χριστού και Βελίαρ μπορεί να υπάρξει, λέει η Γραφή. Πώς μπορεί να συνυπάρχουν μέσα στην καρδιά του ανθρώπους η ανιδιοτέλεια με την ιδιοτέλεια;Ο άνθρωπος που έχει επίγνωση του Πνεύματος μέσα του και δεν βγάζει από μέσα του την ιδιοτέλεια, «δαρήσεται πολλά», λέει η Γραφή.  Ενώ το Άγιο Πνεύμα είναι παντού, σε κάθε ον που έχει ζωή, μόνο στον άνθρωπο, το ‘Αγιο Πνεύμα καταδιώκεται. Τα πουλιά έχουν φωλιές, ο υιός του ανθρώπου, δεν έχει που την κεφαλην κλίναι.

Μ.Λ.

mlvardospot.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...