Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

Εκφράζω τις σκέψεις μου τηρώντας την Εντολή του Κυρίου και Θεού μου Ιησού Χριστού ¨ευλογείτε και μην καταράσθε". Στην Φιλοκαλία των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων ημών δεν θα βρείτε ούτε μία λέξη, η οποία υποκρύπτει κακή προαίρεση. Τον Κύριο Ιησού έχουμε οδηγό. Ακολουθούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου" δι' υπομονής τρέχομεν τον προκείμενον ημίν αγωνα αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν, επιγιγνώσκοντες την ενοίκησιν του Χριστού." Ενοίκηση του Χριστού σημαίνει ότι ο Χριστός είναι μέσα μας, στο πνευματικό μας σώμα. Οι αιρετικοί (ουμανιστές, παπικοί κ.ά.) στηρίζονται στον ορθό λόγο, στη λογική του Αριστοτέλη: Πώς μπορεί ο αχώρητος Θεός να είναι μέσα στον άνθρωπο; /Δε θα δούν ποτέ την αλήθεια. Ουκ αν με ίδητε έως είπητε "ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.

Οι ορθόδοξοι είδομεν το φως το αληθινόν, ελάβομεν πνεύμα επουράνιον, εύρομεν πίστιν αληθή αδιαίρετον Τριάδα προσκυνούντες. Αύτη γαρ ημάς έσωσεν.
Υ.Γ.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

Μόσχος Λαγκουβάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...