Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΣΤΙΓΜΕΣ 8

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

"Πιστός ο Θεός δι' ού οι επικαλούμενοι το όνομα του Ιησού εκλήθημεν εις κοινωνίαν του υιού αυτού Ιησού Χριστού του Κυριου ημών. 1Κορ.α΄1-9
Σχόλιο:
Με την επίκληση του Ονόματος του Ιησού συγκεντρώνονται όλες οι σκέψεις καλές η κακές ,αδιακρίτως, στον εγκέφαλο, για να μην είναι ο νους θηριώδης ή δαιμονιώδης. (Ιωάννης Ρωμανίδης).
"Ιταμώ θυμώτε και πυρί θείω έρωτι αντιτασσόμενοι" (Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός_
Μέσα μας γίνεται ένας διαρκής αγώνας ανάμεσα στο Πνεύμα του Θεού και το "πνευματικό σώμα" που είναι γέννημα του Θεού από το ένα μέρος και στο πνεύμα του σατανά, και το "σαρκικό φρόνημα", που είναι το γέννημά του, το "γέννημα εχιδνών" από το άλλο μέρος.
Ο αγώνας μας είναι να έχουμε κοινωνία με το Πνεύμα του Θεού και να βγάλουμε από μέσα μας το πνεύμα του σατανά και το γέννημά του το σαρκικό φρόνημα.
"Ο φιλών το σαρκικό φρόνημα, θα απωλέσει την αιώνια ψυχή του εν τω Χριστώ του Κυρίου και Θεού ημών και ο μισών το σαρκικό φρόνημα θα ωφεληθεί την αιώνια ψυχή του εν τω Χριστώ. "(Απόστολος Παύλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...