Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η ΜΕΤΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ !

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Δεν αγνοούμε τις μεθόδους του σατανά. Ο σατανάς δημιουργεί με τους δαίμονες και τους δαιμονικούς ανθρώπους τα συστήματα του κακού, τα οποία εφαρμόζουν τις δαιμονικές μεθόδους.

Όποιος μετέχει στα δαιμονικά συστήματα είναι υπηρέτης των συστημάτων του κακού και εφαρμόζει τις δαιμονικές μεθόδους. Γνωρίζουμε τους δαιμονικούς ανθρώπους από τα έργα τους. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο «άρχων του κόσμου τούτου» και ποιους διατάζει να μετέχουν στα συστήματα του κακού και να εφαρμόζουν τις μεθόδους τους.

Η ανθρωπότητα έχει χρέος να φυλάττει τον εαυτό της από τη συστήματα του κακού. Τα συστήματα του κακού κρύβονται.Είναι τα συστήματα του σκότους. 

Είναι άξιον απορίας πώς η ανθρωπότητα φέρεται σαν να μην υπάρχουν τα συστήματα του σκότους, τα οποία απεργάζονται την καταστροφή της και δεν αγωνίζεται να τα αποκαλύψει.

Μια φορά ένας έγραφε στο καπέλο του στην αγγλική γλώσσα «είμαι τρελός» (I am mad). Θεώρησα το αστείο του όχι αστείο και τον ρώτησα, αν είναι τρελός. Είπε ότι είναι αστείο. Αλίμονο πόση διαστροφή γίνεται στον κόσμο, σαν αστείο και ο κόσμος δυστυχώς μετέχει στα αστεία αυτά, για να ισχύει η παροιμία: «Γέλαγαν όλοι μαζί μου, χάνομαν κι εγώ στα γέλια». Όταν η ανθρωπότητα «χάνεται στα γέλια», είναι άραγε καιρός για  να γελάμε;

Καιρός του γελάν και καιρός του κλαίειν, λέει η Γραφή. Η μεγαλύτερη ίσως αρετή της Ορθοδοξίας είναι η διάκριση!

mlvardospot.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...