Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Εναντίον της τηλεόρασης είναι πολύς κόσμος για αναρίθμητους λόγους. Στη Γαλλία π.χ., σε έρευνα που έγινε για την τηλεόραση*, ο ένας στους τέσσερις Γάλλους ήταν εναντίον της τηλεόρασης. Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι τα παραδείγματα της τηλεόρασης προς αποφυγήν, γίνονταν παραδείγματα προς μίμησιν στη ζωή.
Είναι γνωστό φαινόμενο το οποίο συμβαίνει σε κάθε μορφή Τέχνης. Η ζωή αντιγράφει την Τέχνη όταν μπορεί. Ευτυχώς δεν μπορεί παντού και δεν έχουμε τώρα γυναίκες με δύο μύτες, σαν αυτές του Πικασό, ή γυμνή γυναίκα με κεφάλι ψαριού! Αν και έχουμε κάτι χειρότερο, ανθρώπους με πολλές προσωπικότητες οι οποίες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
Στην Ελλάδα είναι γνωστό, ότι ο κόσμος μιμείται τα κακά παραδείγματα του Ελληνικού Κινηματογράφου. Ρώτησε μια γυναίκα, αν είναι θεμιτό οι γυναίκες να κλέβουν τους άντρες τους και σίγουρα θα σας απαντήσει, πως δεν είναι θεμιτό. Τώρα όμως, που η θηλυκότητα επεκτάθηκε και στα δυο φύλα κι οι άντρες συναγωνίζονται τις γυναίκες στον τρυφηλό βίο, θα πείτε με το νου σας «βγάλτε τη σκούφια σας»! Δείτε την ενδυμασία: τα περισσότερα ενδύματα, ιδίως τα εσώρουχα είναι όμοια στην απαλότητα, και στα δύο φύλα.

*Η έρευνα για την τηλεόραση, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, αναγράφεται στο βιβλίο «Τηλεόραση; Όχι, ευχαριστώ».

Υ.Γ.
Η τηλεόραση ως μέσον πολιτικής χειραγώγησης, είναι άλλο θέμα, που δεν μπορείς να γελάς με αυτό παρά μόνο να κλαις.!

Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...