Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ
Το πνεύμα που μας διαμορφώνει διαφέρει ανάλογα με αυτό που είμαστε. Το πολιτικό πνεύμα διαμορφώνει τους πολίτες,το στρατιωτικό πνεύμα διαμορφώνει του στρατιωτικούς και το ναυτικό πνεύμα διαμορφώνει τους ναυτικούς, .Το ίδιο το χριστιανικό ορθόδοξο Πνεύμα διαμορφώνει τους ορθόδοξους χριστιανούς.
Αν δεν έχουμε καταταγεί στο ναυτικό δεν μας διαμορφώνουν οι ναυτικοί νόμοι, αν δεν έχουμε καταταγεί στο στρατιωτικό, δεν μας διαμορφώνουν οι στρατιωτικοί νόμοι και αν δεν είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν μας διαμορφώνει το Πνεύμα του Θεού.
"Μη παντί πνεύματι πιστεύετε", γράφει ο Απόστολος Πέτρος στην επιστολή του. Πρέπει ως ορθόδοξοι χριστιανοί, να εξετάζουμε τα πνεύματα.
'Εγραψα όλα αυτά για να καταλάβω, πως ακόμα και αυτό που είναι νόμος, ισχύει αν επιτρέπουμε να ισχύει σε μας, δηλαδή θέτουμε τον εαυτό μας με τη θέλησή μας στη διάθεσή του. Πρέπει να δεχθείς την ηλεκτρονική κάρτα. Δεν σου τή δίνουν χωρίς να τη ζητήσεις. Αν δεν τη δεχθείς δε θα έχεις τα πλεονεκτήματά της. Το πνεύμα της σε διαμορφώνει, αφού ο ίδιος με τη θέλησή σου την έλαβες. Δεν σου την έδωσαν παρά τη θέλησή σου.
Το ίδιο θα συμβεί και με το χάραγμα. Θα διαμορφώσει αυτούς που το επέτρεψαν να τους διαμορφώσει. Το ερώτημα είναι, τί θα γίνουν οι άλλοι, αν δεν μπορούν να αγοράσουν, αφού η αγορά θα γίνεται μόνο με το χάραγμα.
Ή μήπως θα υπάρχει μια άλλη παράλληλη αγορά; Έστω με διαφορετική κάρτα, όχι με την κάρτα του αντιχρίστου; Είθε!
Δεν πειράζει αν δεν λειτουργεί με την ηλεκτρονική μέθοδο.
Όλες οι αντιδράσεις:
Vasw Larisaia
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...