Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΑΤΟΠΟΝ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδοιυ

                      Η ψηφοφορία διά της  «εις άτοπον απαγωγής»

Ο ψηφοφόρος ,στη νέα ψηφοφορία διά της εις «άτοπον απαγωγής», δεν γνωρίζει μέχρι να φτάσει μπροστά στις κάλπες, ποιους που θα ψηφίσει. Η ψηφοφορία διά  της πλύσεως  εγκεφάλου στην οποία υποβάλλονται οι ψηφοφόροι με τα ΜΜΕ , αυτοαναιρείται. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με επίγνωση  ότι η ψήφος τους δεν θα ληφθεί «παντάπασι» υπόψη από την εξουσία η οποία  στήνει τις κάλπες για να υφαρπάσει την εν λευκώ ψήφο του αδαούς ψηφοφόρου. Σ’ αυτό οφείλεται και το βαθύτατο αίσθημα της απογοήτευσης που νιώθει κανείς μετά την ρίψη της ψήφου του στην κάλπη.

Παλιά οι Έλληνες μπορούσαν να διακρίνουν σε κάθε περίπτωση.  ποιο είναι κακό και ποιο είναι  καλό Το να μπει κανείς σώγαμπρος π.χ. ήταν σίγουρο κακό, όπως ήταν σίγουρο κακό και το άδικο. Η παροιμία «έξω από άδικο και από κακή γυναίκα» είναι γνωστή σε όλους τους Έλληνες. Ένας χριστιανός , για να εκφράσει τη φρίκη του για το γάμο του σώγραμπρου, αναρωτιόταν για τον Ιησού «τι τον σταύρωσαν; δεν τον πάντρευαν;»,  . Άλλη παροιμία ελληνική, που δείχνει την τραγική κατάσταση του σώγαμπρου είναι η παροιμία «αυτός που δεν έχει δικό του σπίτι και δεν πάντρεψε κόρη, δεν είναι κύριος.»

Εννοείται δεν είναι κύριος του εαυτού του. Είναι δούλος. Στην Αμερική π.χ. δεν έχει κανείς δικό του σπίτι. Όλα τα σπίτια ανήκουν στους τραπεζίτες. Γι’ αυτό συντάκτης του αμερικανικού συντάγματος και τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ , ο Ουίλσων, σε σχόλιό του για το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, ότι το νόμισμα το εκδίδει το κράτος.

Αν το κράτος δανείζεται το νόμισμα από τις τράπεζες και με τόκο, οι Αμερικανοί θα χάσουν τα σπίτια τους, όπως και έγινε και  όπως αρχίζει να γίνεται τώρα  και στην Ελλάδα. Όσοι πρόεδροι θέλησαν να εφαρμόσουν το άρθρο αυτό του Συντάγματος στην Αμερική και το αντίστοιχο άρθρο στις χώρες τους,  δεν είχαν καλό τέλος (Αβραάμ Λίνκολν, Τζων Κένεντυ, Σαντάμ, Καντάφι κ.ά.  

Η πρύτανις του Πανεπιστημίου οικονομολόγος και συγγραφέας Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, γράφει πώς πολλοί Έλληνες θα τα χάσουν  όλα. Εννοεί άραγε αυτούς που έχουν σπίτι δικό τους; Σε μια έρευνα που έγινε πριν κάμποσα χρόνια,  το ποσοστό των  Ελλήνων  που έχει ιδιόκτητο σπίτι  ανέρχεται στο εβδομήντα τέσσερις στους εκατό. Την εποχή μας δεν είναι γνωστό πόσοι Έλληνες είναι ιδιοκτήτες της κατοικίας τους.

Το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώνουν ενοίκιο  για την κατοικία τους , σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα, θα χάσουν τα σπίτια τους. Ζούμε, δηλαδή, σε ιδιότυπο κομμουνιστικό καπιταλισμό, στον οποίο ο άνθρωπος στερείται τα δικαιώματά του ατομικά, περιουσιακά, ανθρώπινα κ.ά. δικαιώματά του, όπως συμβαίνει σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Άρα η δια της εις άτοπον απαγωγής ψηφοφορία σημαίνει ότι κανείς  δεν ψηφίζει κόμματα και υποψηφίους, που η μέχρι τώρα διαγωγή τους δείχνει ότι δεν σέβονται τις ελευθερίες του ανθρώπου. Η πίστη στην ελευθερία είναι η πίστη στη ζωή. Το σύνθημα των αγωνιστών του 21 «Ελευθερία ή θάνατος» σημαίνει ότι χωρίς ελευθερίας κανένας δε ζεί. Η στέρηση της ελευθερίας είναι θάνατος. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια θάνατος!

 mlvardospot.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Γράφω αυτές τις σκέψεις που ακολουθούν, με ένα ερώτημα: πώς θα αγαπώ τον Κύριό μου Ιησού με όλη τη δύναμη της ψυχ...