Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ !
Οι καλύτεροι λόγοι είναι οι ενισχυτικοί, αλλιώς παρηγορητικοί. Παρηγορητικούς λόγους έγραψαν όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας. Οι παρηγορητικοί λόγοι επιδρούν ευεργετικά τόσο από μόνοι τους όσο και ανάλογα με την ευαισθησία αυτών στους οποίους απευθύνονται. Είναι εκπληκτική η διαφορά της δύναμης που μεταδίδουν στους αποδέκτες τους!
Σε κάποιους αποδέκτες οι παρηγορητικοί λόγοι μπορεί να κρατήσουν όλη μέρα ή όλο το χρόνο . Ανάλογα με την ευαισθησία, με το χαρακτήρα, ακόμα και με την ιδιότητα. Σε έναν έμπορο, ένας καλός λόγος μπορεί να τον βοηθήσει να πιάσει το σφυγμό της αγοράς και να αυξήσεις τους πελάτες του. Στον έμπορα η ενέργεια του καλού λόγου μπορεί να διαρκέσει μια εποχή. Σε έναν ποιητή, αν είναι στο τέλος της ζωής του, μπορεί να διαρκέσει ολόκληρη ζωή. Σε μένα π.χ. λόγω υπερευαισθησίας, ο λόγος που είπε κάποιος συμμαθητής μου, μπορεί να με ενισχύει όσο ζω! .
Παραθέτω εδώ τα καλά λόγια του συμμαθητή μου: «Αυτός σε όλη του τη ζωή συνθέτει ποιήματα», είπε. Φαντασθείτε τη δύναμη του λόγου του Θεού που διαρκεί αιώνια! Ο Λόγος του Θεού είναι αιώνιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...