Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΤΑ ΩΔΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

ΤΑ ΩΔΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Μ' αρέσει αυτό που έλεγε ο αρχαίος φιλόσσφος Επίκτητος: Αν ήμουν πουλί θα κελαηδούσα. Είναι άνθρωπος και προσεύχομαι.
Ο Επίκτητος προσευχόταν για όλους τους ανθρώπους και για τη Φύση! 'Αραγε υπάρχει η αγάπη διάχυτη στη Φύση, ακόμα και στα μικρά πουλιά; Η αγάπη είναι το Άγιο ΠΝεύμα που είναι παντού παρόν και δίνει ζωή στα πάντα.
Ένα τόσο δα μικρό πουλάκι στο κλουβί, σε γνωρίζει και σου κελαδάει γεμάτο χαρά, όταν σε βλέπει.
Ένα μικρό πουλί γνωρίζει τον άνθρωπο που το αγαπάει και του ανταποδίδει την αγάπη του;
Αλλά γιατί να αμφιβάλλουμε; Μήπως δεν έχει το μικρό πουλάκι το χάρισμα απ΄το Θεό να κελαηδάει τοσο γλυκά! Δεν εέιναι αυτό ενέργεια της Θείας Χάρης; Οι χριστιανοί ορθόδοξοι πιστεύουμε ότι η Θεία Χάρη είναι ο Θεός. Μπορούμε να ενωθούμε μαζί της. Αντίθετα με τους καθολικούς που δεν πιστεύουν ότι το πνεύμα του ανθρώπου ενώνεται με το Θεό σε ένα πνεύμα. " Ο αγαπών τον Θεόν εν αυτώ εστί". Αυτός που αγαπάει το Θεό γίνεται ένα πνεύμα με το Θεό.
Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα ωδικά πουλιά αγαπούν την καλή μουσική. Πάτε μόνος σας στο βουνό ή στον κάμπο. Καθίστε κάτω από ένα χαμηλό δέντρο και βάλτε μουσική., Τα κλαδιά του δέντρου πάνω απ΄ το κεφάλι σας θα γεμίσουν μικρά πουλιά που θα χαλούν τον κόσμο με τα χαρούμενα τιτιβίσματά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...