Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Πολλοί επιστήμονεσ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου 

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ,όσον αφορά τη θεραπεία των ασθενειών , ότι ο άνθρωπος αυτό-θεραπεύεται και ότι ο ρόλος της ιατρικής είναι υποβοηθητικός. Ο λαός λέει πως δεν έχει ζωή ο άνθρωπος που το λάδι σώθηκε στο καντήλι του. Εξαρτάται από εμάς να μην αφήσουμε το λάδι να σωθεί στο καντήλι μας.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι ο άνθρωπος έχει το ανοσοποιητικό σύστημα, που τον φυλάει από τις ασθένειες. Ο τρόπος που λειτουργεί , δείχνει ότι ανοσοποιητικό σύστημα είναι η χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αγάπη του Θεού και πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.
Στο κατά Λουκάν ευαγγέλιο διαβάζουμε τα εξής για τις ασθένειες: «Και εγόγγυζον οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι προς τους Μαθητάς αυτού λέγοντεες; Διατί μετά τελωνών και αμαρτωλών εσθέτε και πίνετε; Και αποκριθείς ο Ιησούς, είπε προς αυτούς. Ου χρειάν έχουσιν οι υγιαίνοντες ιατρού, αλλ’ οι κακώς έχοντες. Ουκ ελήλκυθα καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν.»
Ο προφήτης Ησαίας προφητεύει για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ότι «Αυτός τις ασθένειές μας έλαβε και τας νόσους εβάστασε.’ Και ο Απόστολος Παύλος γράφει στην επιστολή του στους Γαλάτες, πως ο Κύριος ημών Ιησους Χριστός είναι ο σωτήρ όλων των ανθρώπων και μάλιστα των πιστών.
Γνωρίζουμε από τη Γραφή και από την προσωπική μας εμπειρία ότι η αγάπη δεν εκβιάζεται. Αν δεν την δεχθούμε δεν έρχεται.
Αν δεν είμαστε συμφιλιωμένοι με το Θεό, την πηγή της αγάπης, αν θέλουμε να έρθει η αγάπη Του να μας θεραπεύσει πρέπει να διώξουμε από μέσα μας τον εγωισμό και την υπερηφάνεια και να δεχθούμε τη χάρη του Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...