Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Αυτό το απλό , απλούστατο πράγμα

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ

Αυτό το απλό, απλούστατο πράγμα, είναι
το υπέροχο μυστικό, το να χαίρεσαι με το Θεό.
Πώς το ξέρω; Το γράφει ο Δαβίδ. Θυμηθείτε το στίχο του
"Χαίρεσθε δίκαιοι εν Κυρίω."
¨Χαίρεσθε εν Κυρίω", δεν θέλει ερμηνεία. Ερμηνεία θέλει η λέξη "δίκαιοι". Ποιοί ειναι οι δίκαιοι, που πρέπει να χαίρονται με τον Κύριο; Το λέει πάλι η Γραφή με τα λόγια: "Ελογίσθη η πίστις του Αβραάμ εις δικαιοσύνην."
Εκτός της πίστεως, δικαιοσύνη είναι επίσης τα έργα. Στον Αβραάμ όμως, δεν έκριναν τα έργα, αλλά η πίστη.
Εμείς έργα δεν έχουμε. Άραγε έχουμε πίστη; Σαν του Αβραάμ, αποκλείεται. Τί υπάρχει σε μας να το παρουσιάσουν, στη γενική Κρίση, οι Άγγελοι υπέρ ημών; ΄Ο Απόστολο Παύλος λέει, πως όταν κριθούμε, οι Άγγελοι θα μας υπερασπιστούν με την Νοερά προσευχή, αν την τηρήσαμε και με την ταπείνωση.
Γι' αυτό στα τωρινά μας αδιέξοδα, ας θυμηθούμε την ταπείνωση, δηλαδή την νοερά προσευχή και το να αποδίδουμε στο Θεό πάντα τα χαρίσματα.
Ένας φίλος ζητεί τη συμβουλή μου, τί να κάνει ο γιος του με τον εγωισμό του. Εννοείται θα του πω να ταπεινώσει λιγάκι τον υπερφίαλο εγωισμό του. για να επικοινωνεί με τους άλλους, με το Θεό και με τον ίδιο τον εαυτό του.
Και να ξέρει κάτι που δεν το υπολογίζουν οι σημερινοί νέοι. Πως οι άνθρωποι είναι "ψυχές" και γνωρίζουν περισσότερα από όσα γνωρίζει το μυαλό τους.

Παράδειγμα: Κάποιος δεν είναι πιστός στο γάμο του. Η γυναίκα του δεν το ξέρει. ΄Έτσι νομίζει. Δεν το ξέρει το μυαλό της. Η ψυχή της όμως το ξέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...