Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Θέλω να κάνω τέστ, για να διαπιστώσω αν έχω φόβο Θεού ή όχι. Έχω, άραγε, φόβο Θεού; Πώς έχω φόβο Θεού και κάνω την αμαρτία; Η αμαρτία δεν είναι συμβατή με το φόβο του Θεού. Πολλοί νεωτεριστές θεολόγοι λύνουν το πρόβλημα της ασυμβατότητας αμαρτίας και φόβου Θεού, δίνοντας αυθεντική ερμηνεία, δικής τους εμπνεύσεως. Αντικαθιστούν τη λέξη του Ευαγγελίου«φόβος» με τη λέξη «σεβασμός».

Έτσι θαρρούν ότι γίνονται αρεστοί στον κόσμο, που δε θέλει να του χαλάνε την ησυχία του οι Γραφές. Καμία σχέση. Άλλο φόβος και άλλο σεβασμός. Η Γραφή, λένε οι νεωτεριστές, γράφοντας «η γυναίκα να φοβείται τον άντρα», δεν εννοεί να φοβάται πραγματικά τον άντρα. Εννοεί απλώς να τον σέβεται!

Οι νεωτεριστές καταργούν το φόβο στην πνευματική, την κοινωνική, την οικονομική, την ψυχική ζωή και τον αφήνουν μόνον στην υλική ζωή. Δεν τολμούν βέβαια να αντικαταστήσουν και το φόβο του σεισμού, με κάποια ηπιότερη λέξη.

Σαν να είναι λιγότερο το κακό, από το γκρέμισμα μιας οικογένειας και του εσωτερικού κόσμου των παιδιών, από το γκρέμισμα μιας κατοικίας.

mlvardospot.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...