Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Στο βιβλίο Σιδηρά Διαθήκη, ο συγγραφέας του Πολ. Δημητρακόπουλος γράφει πως ένα χέρι λιγότερο, χίλια κακά λιγότερα. Την απελπισμένη αυτή σκέψη  μπορούμε να την δούμε απ΄ την άλλη, τη χαρούμενη πλευρά, ,που είναι  ,  ότι  ένας άνθρωπος  είναι σημαντικός, αφού μπορεί να κάνει χίλια κακά, αλλά μπορεί να κάνει και χίλια καλά.

Αυτό είναι μια χαρούμενη γνώση και απαντάει στον απελπισμένο, που λέει για τον εαυτό του, «τι μπορώ να κάνω, ένας άνθρωπος είμαι’». Μια άλλη χαρούμενη γνώση είναι αυτό που λέει ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ, «απόκτησε την εσωτερική σου ειρήνη και χίλιοι άνθρωποι γύρω σου θα σωθούν.’

Η ίδια χαρούμενη γνώση είναι μια χαρούμενη απάντηση στους απελπισμένους, που  επιδιώκουν να καταργήσουν την ελευθερία του ανθρώπου και να τον κάνουν δούλο σε άνθρωπο.

Χαρούμενη είναι επίσης η σκέψη στην Α’ Κορ. Κεφ. Ζ΄, «εν δε ειρήνη κέκληκε (μας κάλεσε) ο Θεός (…) τιμής ηγοράσθητε. Μη γίνεσθε δούλοι ανθρώπων.»  Δηλαδή ειστε πολύτιμοι. Ο Χριστός σταυρώθηκε για σας.

Ποια μεγαλύτερη τιμή υπάρχει από αυτό. Και εσείς, σαν να μην αξίζετε τίποτε, αδιαφορείτε για την ελευθερία σας.

mlvardospot.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...