Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η χάρη του Θεού είναι το φως του ανθρωπου. Χωρίς τη χάρη του Θεού ο άνθρωπος είναι σκοτεινός. Ούτε αυτός μας γνωρίζει ούτε εμείς τον γνωρίζουμε.
Αν έτυχε κάποτε λόγω ασθένειας της μητέρας, να μην μας γνωρίζει, τότε νιώσαμε ότι επικοινωνία μας ήταν με τη χάρη που έλαμπε στο πρόσωπό της. Που είναι η χάρη του Αγίου Πνεύματος. Με το πνεύμα γνωριζόμαστε και επικοινωνούμε και έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον.
Όταν φύγει η χάρη του πνεύματος, αυτό συμβαίνει όταν ο άνθρωπος πεθαίνει, η Εκκλησία λέει ότι ο άνθρωπος αυτός αναπαύεται από το βάρος της υλικής ζωής , με τις φροντίδες της.
Ο άνθρωπος αυτός δεν έ΄χει πια ενδιαφέρον για όλα αυτά, «εξέλιπεν της συγγενείας του» δεν συγγενεύει με την υλική ζωή και ζει με το πνεύμα του και με το ένδυμα, που δίδει ο Θεός στην ψυχή, όταν αποχωρίζεται το γήινο σώμα της. Πιστεύουμε ότι έχει την ίδια μορφή, ώστε να αναγνωρίζει ο ένας τον άλλο, στην πνευματική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...