Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 Μόσχου Λαγκουβάρδου


"είτε τι ποιείτε πάντα εις δόξαν Θεού ποιείτε."
Α΄Κορ.10,31

Νομίζω εννοεί να εξετάζουμε ό,τι κάνουμε ν' αρέσει στο Θεό. Να αναφερόμαστε δηλαδή στο Θεό στο κάθε τί. Αυτό ο Απόστολος το λέει σε άλλο σημείο με τη λέξη "αφορώ". Δηλαδή ζω με το πνεύμα του Χριστού. Όπως ένας έχει θεό του το κόμμα, αναφέρεται στο καθετί στο κόμμα, προσέχει δηλαδή, αν αυτό που κάνει αρέσει στο κόμμα.
Δεν εννοεί με ό,τι κάνω, να αποκτάει φήμη ο Θεός. Μπορεί να σημαίνει κι αυτό, αλλά αυτό δε γίνεται στις κοινές στιγμές, όπως εννοεί ο Απόστολος, ότι ακόμα και όταν πίνω κρασί, να το πίνω με τρόπο που να δοξάζετε ο Θεός.
Ο μακαρίτης ο παππούς μου Αγγελάκης, που είχε δικό του καζαναριό στην κωμόπολη και γνώριζε ποιό είναι το καλό κρασί, όταν έπινε ευχόταν "στο Θεό ν' αρέσει", δηλαδή ο παππούς μου έδινε τη σωστή ερμηνεία στη "δόξα του Θεού". Άλλωστε η λέξη προέρχεται από το ρήμα "δοκώ", που σημαίνει από τον Όμηρο ακόμα ""νομίζω", "θαρρώ", "πιστεύω"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...