Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ

(μια μικρή προσέγγιση στην προσευχή του "Πάτερ ημών")

"Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς": Ο πατέρας μας είναι στους ουρανούς. Η βασιλεία του είναι στον πνευματικό κόσμο, αλλά και μέσα μας. "Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί".
Ότι είμαστε παιδιά του Θεού σημαίνει ότι το "πνευματικό μας σώμα" ζει υπάρχει με την δύναμη και την εξουσία του Αγίου Πνεύματος.
Στην προσευχή του "Πάτερ ημών", ζητάμε απ΄ το Θεό να δώσει στο ¨"πνευματικό μας σώμα" δύναμη και εξουσία, που ζει και υπάρχει στον πνευματικό κόσμο.
Εννοείται ότι το "¨πνευματικό μας σώμα" δεν είναι "σάρκα και αίμα". Είναι πνεύμα, αλλά δεν είναι πνεύμα εκ φύσεως, αλλά είναι χάρισμα. Το "πνευματικό μας σώμα" σε σύγκριση με το "ΠΝεύμα του Θεού" δεν είναι ασώματα, γι' αυτό και ονομάζεται "γης". "Ελθέτω η βασιλεία ως εν ουρανώ και επί της "γης". "Γη" είναι το "πνευματικό μας σώμα" σε σε σύγκριση με το 'Πνεύμα του Θεού".
Ο Απόστολος Παύλος διακρίνει τέσσερις "νόμους", το Πνεύμα του Θεού, το "πνευματικό σώμα του ανθρώπου", το "σαρκικό φρόνημα" και ο "νόμος της ;αμαρτίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...