Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΠΡΩΙ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το πρωί λένε πως εκείνος που δεν ξυπνάει νωρίς δεν ξέρει να ζει. Ωραίο είναι το πρωί, να διπλώνεις τις κουβέρτες σου, να ανοίγεις λίγο το παράθυρο, για να μπει δροσερός άέρας. Ύστερα να ρίξεις δροσερό νερό στο πρόσωπο και να πιες δυο ποτήρια νερό. Αμέσως εξαφανίζεται η κακή διάθεση και νιώθεις καινούριος άνθρωπος. Μαζί με αυτές τις κινήσεις έρχεται και η μνήμη του ονόματος του Θεού!
Λένε επίσης, πως όσο μεγαλώνουμε επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ιστορίες και τα ίδια αυτονόητα πράγματα , σαν να είναι καινούρια. Κι όμως έχουμε ανάγκη τους γέρους. Μια παροιμία, που μου την έλεγε ο μακαρίτης παπα-Ηλίας είναι η εξής; "Έχεις γέρο; Αγόρασε έναν."
Όπως ο πρωινός αέρας και το δροσερό νερό σε κάνουν καινούριο άνθρωπο , έτσι κι ο γέρος σε κάνει να νιώθεις σαν παιδί. Σε όλες τις γλώσσες του κόσμου η λέξη "γέρος" σημαίνει "σοφός". Η σοφία είναι των γέρων και η βασιλεία του Θεού είναι των παιδιών:
"και προσκαλεσάμενος ο Ιησούς παιδίον έστησεν αυτόεν μέσω αυτών και είπεν. αμήν λ΄γω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε εις παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών . όστις ταπεινώσει εαυτόν ως το παιδίον τούτο, ούτος εστιν ο μείζων εν τη βασιλεία των ουρανων. και ος εάν δέξηται παιδίον τοιούτο εν επί τω ονόματί μου, εμέ δέχεται." (Ματθ. 18:2-5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...