Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΠΛΗΞΗ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Υπάρχουν πολλές αιτίες για να πλήττει κανείς. Η πιο συνηθισμένη είναι η απραξία. Όταν δεν έχουμε τί να κάνουμε ή μάλλον όταν δεν μας αρέσει να κάνουμε κάτι. Τότε έρχεται η πλήξη σαν τον ανεπιθύμητο επισκέπτη, που δεν πρέπει να τον αφήσεις να πλήξει μόνος του και πρέπει να τον προσέχεις διαρκώς και να ασχολείσαι μαζί του.
Το ίδιο γίνεται με τις σκέψεις σου που σε απασχολούν διαρκώς και δεν σ' αφήνουν στα δικά σου ενδιαφέροντα.
Λένε πως ο καλύτερος τρόπος να σε υπακούσει κάποιος είναι να του ζητήσεις να κάνει αυτό που θέλει.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε με τις σκέψεις που μας βαραίνουν, σαν τον ανεπιθύμητο επισκέπτη, είναι να τις αφήσουμε να κάνουν αυτό που τις αρέσει, δηλαδή να σκέφτονται τις σκέψεις τους και να μην περιμένουν από εμάς.
Πολλοί νομίζουν ότι οι σκέψεις είναι ζωή και πως όσο περισσότερο τις σκέφτονται τόσο πιο ζωντανοί είναι. .Ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Οι σκέψεις είναι νεκρές. Απόδειξη ότι μπορεί να τις κάνει και ένα ρομπότ.
Ο στίχος ενός λαϊκού τραγουδιού κάνει τι διάκριση ανάμεσα στις νεκρές σκέψεις και στην καρδιά. "Μη μου ζαλίζεις το μυαλό/ εσένα μόνο αγαπώ".
Κάπως έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...