Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΙΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο δε γνωρίζουν το Χριστό. Αν τον γνωριζαν δεν θα τον σταύρωναν και δεν θα υκποτιμούσαν τους ανθρώπους και τους λαούς.
Πώς υποτιμούν τους ανθρώπους; Τους υποτιμούν με τον να στέλνουν τα παιδιά τους να σκοτωθούν στον πόλεμο.
Αν θέλουν πολέμους, να πάνε αυτές οι δυναμεις στην πρώτη γραμμή.
Παλιά αυτό γινόταν. Οι βασιλιάδες πολεμούσαν μπροστά.
Όταν έδωσαν στο Μεγαλεξανδρο νερό να πιει, ρώτησε άν ήπιαν οι πολεμιστές του κι όταν έμαθε ότι δεν ήπιαν δεν ήπιε κι αυτός.
Οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο δεν πηγαίνουν στον πόλεμο. Στέλνοιυν τα παιδιά του ανθρώπου, γιατί υποτιμούν τον άνθρωπο.
Οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο, όταν δεν λειτουργεί η δημοκρατία είναι φιλοπόλεμες.
Να καταλάβουν οι λαοί πότε δεν λειτουργοί η δημοκρατία και να αγωνιστούν για να λειτουργήσει ή να πάνε στην πρώτη γραμμή αυτές, όπως γινόταν παλιά και να μη στέλμνουν τα παιδιά του ανθρώπου να σκοτωθουν.
Πότε δεν λειτουγεί η δημοκρατία; Το είπε ο Σωκράτης, όταν οι πολίτες δεν αυτοπερίζονταιλ Άρα αν έχουμε φιλοοπόλελμες δυνάμεις να κυβεενούν φταίμε και οι πολίτες.
Από τους πολίτες ξεκινάει το κακό. Δεν ζούμε σαν τις δυνάμεις πουι κυβενούν τον κόσμο. Κανένας δεν μπορεί να βάλει θεμέλιο άλλο, από αυτό που υπάρχει και που είναι
Ο Ιησούς Χριστός.
Οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο δεν γνωρίζουν το Χριστό.
Αν τον γνώριζαν δεν θα τον σταύρωναν, ούτε θα έστελνα τα παιδιά του ανθρώπου να σκοτωθούν στην πρώτη γραμμή. Αν ήθελαν πόλεμο ας πήγαιναν οι ιδιες στην πρώτη γραμμή.
Για να δούμε ότι είναι ΄.ετσι, ας αναρωτηθούμε ποιοί ξεκινάνε τον πόλεμο και ποιοί τον τελειώνουν !
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...