Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Τα σύμβολα όταν είναι μυστικά, πρέπει να απευθύνονται σ' αυτούς που μετέχουν στον "αποκρυφισμό" αυτών που τα χρησιμοποιούν. Αν δεν απευθύνονται αποκλειστικά σ' αυτούς και απευθύνονται σε όλους, δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς αυτούς, που δεν είναι σε θέση να τα ερμηνεύσουν. Είναι σαν να είσαι παρέα με άλλους δύο, οι οποίοι μιλούν μια γλώσσα, που εσύ την αγνοείς. Επόμενο είναι να φύγεις από την παρέα που δεν σε σέβεται, σαν μέλος της.
Ο αποκρυφισμός είναι μαγεία, δηλαδή χρήση του πνεύματος για ιδιοτελείς σκοπούς και είναι ξένη σε ελεύθερους λαούς, σαν τον ελληνικό λαό.
Οι ξένοι που έρχονται στη χώρα μας, αν σέβονται τον τόπο που τους φιλοξενεί, θα προσπαθήσουν να επικοινωνούν με τους Έλληνες με τη γλώσσα τους και με τα φανερά σύμβολά της.
Άτομα, σύνολα, οργανώσεις που θέλουν να φέρουν στον τόπο μας και να τα επιβάλουν ξένους τρόπους, που η δική μας ψυχοσύνθεση τους θεωρεί απαράδεκτους πρέπει να ενημερώνονται, είναι ευθύνη δική μας να το κάνουμε, για να επικοινωνούν ως ελεύθεροι άνθρωποι ανάμεσα σε ελευθέρους.
Ο αποκρυφισμός είναι φόβος που προκαλεί φόβο. Μετά το φόβο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, ο κόσμος ήθελε να ξέρει, πως όταν χτυπάνε στην πόρτα, είναι ο γαλατάς.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...