Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 Του Μόσχου Λαγκοκβάρδου

Αυτός που είπε, η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο* ήταν ένας αισθητικός άνθρωπος. Η ζωή γι΄ αυτόν τότε έχει νόημα και αξίζει να τη ζεις, αν είναι όμορφη.
Ο ελληνικός λαός διακρίνεται για την αισθητική του καλλιέργεια. Ο Έλληνας έχει μεγάλη υπομονή και πολλά μπορεί να δεχθεί. Το μόνο που δεν μπορεί να υποφέρει είναι αυτό που δεν είναι ωραίο.
Αισθητικός είναι ο άνθρωπος που ζει για το ωραίο. Η αισθητική απόλαυση, όπως λέγεται η χαρά που μας δίνει το ωραίο προκαλεί ψυχική ανάταση.
Εγώ γι αυτό βγαίνω έξω απ΄το σπίτι και περπατώ στους δρόμους, για να νιώσω την αισθητική απόλαυση . Πάντα ήμουν ένας αισθητικός άνθρωπος, δηλαδή ένας άνθρωπος που του άρεσε το ωραίο θέαμα. Η ζωή για μένα άξιζε για το ωραίο.
Η ομορφιά ήταν πάντοτε το υπέρτατο αγαθό. Ακόμα και η πίστη μου στο Θεό είναι αισθητική. Χαίρομαι τα όμορφα πλάσματα τοκ Θεού,. Ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος δημιουργός της ομορφιάς. Τα αισθητικά αντικείμενο, όπως είναι ένα όμορφο ένα όμορφο δέντρο , ένα όμορφο σύννεφο ή ένα όμορφο γυναικείο πρόσωπο., δίνουν χαρά και νόημα στη ζωή του αισθητικού ανθρώπου. Ο αισθητικός άνθρωπος βλέπει τη ζωή , σαν να είναι ένα έργο τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...