Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ
Εψές είδα στον ύπνο μου μια θλιβερή ιστορία, που έμοιαζε πράγματι με εφιάλτη. Ότι την είδα σε εφιάλτη , αν και πέρασαν πολλά χρόνια, δείχνει ότι ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης.
Το όνειρο μου ήταν διδακτικό. Στο τέλος της ιστορίας, έδειχνε τί έπρεπε να κάνω ή να μην κάνω, για να μην συμβεί ο εφιάλτης μου. Όταν ξύπνησα πήρα χαρτί και μολύβι και σημείωσα τη φράση αυτή, ως επιμύθιο: "Εν Χριστώ ζωή νικάει το σατανά".
Αν ζούσα τότε εν Χριστώ , η εν Χριστώ ζωή θα νικούσε το σατανά και δε θα συνέβαιναν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος εφιάλτης; "εν Χριστώ ζωή είναι να ζεις με κάθε λόγο, ο οποίος εκπορεύεται από το στόμα του Θεού.">
Το όνειρό μου είπε συγκεκριμένα, ότι δύο πράγματα, θα κατατρόπωναν το σατανά, η μετάνοια και η συγνώμη. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.
Ο Απόστολος Παύλος γράφει για την εν Χριστώ ζωή: "Το αίμα του Χριστού, ος διά πνεύματος αιωνίου εαυτόν προσήνεγκεν άμωμον τω Θεώ, καθαριεί την συνείδησιν υμών από νεκρών έργων εις το λατρεύειν Θεώ ζώντι." (Εβρ.θ', 14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...