Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρου

Ήξερα μια οικογένεια στην οποία δεν έκαναν καθόλου παρατηρήσεις ο ένας στον άλλον. Μόνον  όταν ένιωθαν ότι κινδύνευαν να "μείνουν " από  αστεία, αναλάμβανε ο πιο αστείος της παρέας, να γίνεται αστείος με το παράξενο ντύσιμό του , με τις κινήσεις και τις γκριμάτσες, να κάνει τους άλλους, να γελούν εις βάρος του. 

Δεν ξέρω αν αυτή η ατμόσφαιρα στην οικογένεια ήταν σε όλους η καλύτερη. Το λέω αυτό, γιατί φαντάζομαι, πως τα μέλη της θα αναζητούσαν πάντα έναν κόσμο, που δεν κάνει παρατηρήσεις. Είχα ακούσει πως στην Αμερική δεν επέτρεπαν τον κλιματισμό στους χώρους της εργασίας, διότι οι εργαζόμενοι ένιωθαν άσχημα στο εξωτερικό περιβάλλον. Το καλό φέρσιμο προκαλεί εθισμό. Δυσκολεύεσαι να ζεις σ΄ένα περιβάλλον, όπου όλοι κρίνουν αλύπητα ο ένας τον άλλον..

Αν μελετάς το Ευαγγέλιο θα δεις ότι μια οικογένεια στην οποία δεν κρίνουν  είναι , κοντά στην Εκκλησία και ακολουθεί τη δικαιοσύνη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνουν τα λόγια της Γραφής, ότι η πίστη ελογίσθη δικαιοσύνη στον Αβραάμ. Η πίστη του δηλαδή είναι δικαιοσύνη.

Ίσως γιατί η πίστη στο Χριστό είναι η μόνη δικαιοσύνη που διαρκεί. 

(Συνεχίζεται)


mlvardospot.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...