Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο Σατανάς είναι προαιώνιος εχθρός του ανθρώπου. Πώς δεν ηττάται εύκολα, αφού όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι εχθρός τους. Όλοι γνωρίζουν ότι μπαίνει μέσα τους και τους μετατρέπει σε δούλους του. Ο Σατανάς είναι σαν το χαλάζι,, μόνο ζημία κάνει στα "γεννήματα".
Παλιά όταν δυο άνθρωποι μάλωναν, ο κόσμος τους συμβούλευε να δώσουν τόπο στο σατανά. Να φύγει από μέσα τους.. Να ελευθερωθούν από αυτόν. Όταν δεν μπορούσαν να ειρηνέψουν, έλεγαν "τους καβαλίκεψε ο σατανάς.
Για τον οκνηρό άνθρωπο, ο οποίος δεν κάνει τίποτε, για να θεραπευτεί από τους δαίμονες που κουβαλάει μέσα του και του στερούν την ελευθερία του, ο Προφήτης Ησαϊας προφήτεψε τα εξής:
'ακοή ακούσετε και ου μη συνήτε και βλέποντες βλέψετε και ου μη ίδητε. Επαχύνθη γαρ ηα καρδία του λαού τούτου, και τοιω ωσί βαρέως ήκουσαν, και τους οφθαλμούς αυτών εκάμμυσαν, μήποτε ίδωσι τοις οφθαλμοίς και τοις ωσίν ακούσωσι και τη καρδία συνώσι και επιστρέψωσι, και ιάσομαι αυτούς."" (Ματθ.13,14-15)
(Θ' ακούσετε με την ακοή, μα δε θα καταλάβετε,
και θα δείτε μα δε θα αντιληφθείτε.
'Εγινε αναίσθητη η καρδιά αυτού του λαού.
Με τ' αυτιά βαριάκουσαν κι έκλεισαν τα μάτια τους.
Για α μη δούνε με τα μάτια κι ακούσουνε με τ' αυτιά
και καταλάβουν με την καρδιά
και επιστρέψουν σε μένα και τους γιατρέψω.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...