Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ 1

Στο χωριό μου όταν τελείωνε ένα πράγμα, λέγαμε «σώθηκαν τα ψέματα».

Αυτό σημαίνει, άραγε, ότι η ζωή αυτή είναι ψεύτικη και η αληθινή ζωή αρχίζει μετά το τέλος της; Μάλλον αυτό σημαίνει κατά την παράδοση της Ορθοδοξίας. Φεύγει αυτός ο κόσμος και η επιθυμία του, λέει το Ευαγγέλιο. Διαφέρουν κάπως τα πράγματα, ως προς το γυναικείο φύλο. Η γυναίκα σκέφτεται περισσότερο με το αίσθημά της παρά με τη λογική της. Αλλά τα αισθήματα αλλάζουν , για να προσαρμόζονται στην πραγματικότητα, σαν τον χαμαιλέοντα, που το δέρμα του παίρνει το χρώμα του περιβάλλοντος.  Η γυναίκα διαμορφώνεται από το περιβάλλον ,  περισσότερο από τον άντρα.

Υ.Γ, 

Κρίμα  το κείμενο αυτό. δε δημοσιεύεται ολόκκληρο! 

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο τύπος του άντρα είναι ο Σισυφος, που προσπαθεί να μετακινήσει ένα βράχο και ο τύπος της γυναίκας είναι η Δαναϊδα που προσπαθεί να γεμίσει ένα τρύπιο κάδο.

Κι οι δυο αυτοί τύποι πολεμούν με ένα ψέμα, αφού αρνούνται να δουν την αλήθεια, ότι τα πρόσκαιρα πράγματα είναι προσωρινά και στο τέλος σώνονται τα ψέματα.

Στο Άγιο Όρος, όταν μιλούν για την αγιότητα, λένε «να δούμε ποιο θα είναι το τέλος». Αν κάποιος είναι προσκολλημένος στον κόσμο, που φεύγει κι αυτός και η επιθυμία του ή αν βλέπει στα ανώτερα, στα πνευματικά .

mlvardospot.blogspot.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...