Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

ΕΥΛΟΓΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΆΣΘΕ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ευλογείτε και μη καταράσθε. Προξενεί μεγάλη εντύπωση στον αναγνώστη των Πατερικών Κειμένων, πως δεν υπάρχει η παραμικρή έκφραση, η οποία δεν είναι φως, αλλά σκότος.
Οι άγιοι της Εκκλησίας μας , από τις πνευματικές εμπειρίες τους γνωρίζουν τη μεγάλη αξία της ευλογίας. Από την Εκκλησία διδάχθηκε ο λαός μας, να λες πάντα Καλογιάννη.
Για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο εχθρός του ανθρώπου, δεν γνωρίζει τον εσωτερικό άνθρωπο, αν δεν το εκφράσει ο ίδιος, με τις εκφράσεις του σκότους.
Ποτέ να μην χρησιμοποιούμε εκφράσεις του σκότους. Είστε φως, λέει η Γραφή. «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε.»
«Ως τέκνα φωτός περιπατείτε», λέει ο Απόστολος.
Ας μην ανοίγουμε ποτέ την καρδιά μας, παρά μόνο στον πνευματικό μας. Στην Ορθοδοξία ο πιστός έχει πνευματικό. Η εξομολόγηση είναι μυστήριο της Εκκλησίας και μεγάλη αρετή.
Μ’ αρέσει η παροιμία των Κρητικών : «Ζήσε με θάρρος» που έχουν αναρτημένη στα σπίτια τους οι Κρητικοί, στις κωμοπόλεις και στα χωριά. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...