Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ

 

Οι πρώτοι απόγονοι του Αδάμ ήταν μακρόβιοι. Ζούσαν κοντά στα χίλια χρόνια ο καθένας. Ο Αδάμ έζησε 930 χρόνια. Ο εγγονός του Ενώς είναι ο πρώτος άνθρωπος, που επικαλέστηκε τη βοήθεια του Θεού. Με τον Ενώς άρχισε η ανθρωπότητα να προσεύχεται. Συμπεραίνει κανείς ότι η ανθρωπότητα επί χίλια χρόνια περίπου αγνοούσε το Θεό.

Χίλια χρόνια δεν γνώριζε ότι ο Θεός είναι ελεήμων, ότι είναι πατέρας των ανθρώπων, ότι γεννά το λόγο Του και ότι από το Θεό εκπορεύεται το πνεύμα Του προς τους ανθρώπους.  Ότι το Πνεύμα του Θεού είναι  άκτιστη Ενέργεια η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο, τον οποίο  θεραπεύει από τις αρρώστιες του και τον ζωογονεί.

Πιστεύουμε «και εις το Πνεύμα, το Άγιον, το Κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του πατρός εκπορευόμενον, το συν πατρί και υιώ  συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών».

Η άνθρωπότητα άρχισε να επικαλείται το Θεό χίλια χρόνια  μετά τον Αδάμ. Πολλοί ακόμα και σήμερα αρνούνται τη λογική ενέργεια στο Θεό, την οποία διαθέτουν οι ίδιοι, χωρίς να γνωρίζουν από πού προέρχεται. Στο Θεό αποδίδουν τη φυσική ενέργεια, που δεν είναι πνεύμα ούτε ζωή. Η ενέργεια του Θεού για τους άθεους, είναι κάτι σαν την βαρύτητα, χωρίς πνεύμα και χωρίς λόγο.

Οι άθεοι συγχέουν την ενέργεια του Θεού με τα ενεργήματα. Θεωρούν τα ενεργήματα ως ενέργεια και  αρνούνται στο Θεό τις ιδιότητες που εκ φύσεως έχει ο Θεός, τα οποία διαθέτουν και οι ίδιοι, ως χαρίσματα του Θεού! Τόση λογική διαθέτει η σκέψη του αθεΪσμού, που αγνοεί η ίδια την ύπαρξή του.   

Μ.Λ.

mlvardospot.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...