Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Η ΠΙΣΤΗ

 Η ΠΙΣΤΗ

 Πάντα τα έθνη εκύκλωσάν με και τω ονόματι Κυρίου ημυνάμην αυτούς.

Μη καυχάσθω ο σοφός εν τη σοφία αυτού και μη καυχάσθω ο δυνατός εν τη δυνάμει αυτού, και μη καυχάσθω ο πλούσιος εν τω πλούτω αυτού, Αλλ’ η εν τούτω καυχάσθω ο καυχώμενος, εν τω συνιείν  και γινώσκειν τον Κύριον, και ποιείν κρίμα και δικαιοσύνην εν μέσω της γης.

Είναι άλλο πράγμα να πιστεύεις ότι σε φυλάει ο Θεός και άλλο πράγμα να μην πιστεύεις. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Πιστεύοντας ότι σε φυλάει ο Θεός, νιώθεις μέσα σου μια ζεστασιά, τη ζεστασιά της ασφάλειας. Δεν κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή, να πάθεις κακό. Δεν είσαι μόνος και έρημος στον κόσμο. Έχεις την προστασία του Χριστού. Ο Χριστός είναι καταφυγή και δύναμις. Ζεις χάρις στις αμέτρητες ευεργεσίες Του. Χιλιάδες μικρά θαύματα γίνονται για να σε προστατεύουν από κάθε κίνδυνο. Από τότε που ένιωσες το δυνατό χέρι του Θεού να σε φυλάει, είσαι άλλος άνθρωπος. Δεν είσαι χαμένος σε έναν αδιάφορο και σκληρό κόσμο.

Ο ορθόδοξος χριστιανός κατανοεί τις Γραφές και ιδίως  το Εβρ. 12,1 , «δι’ υπομονής τρέχομεν τον προκείμενον ημίν αγώνα αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν, το 2Κορ.ιγ, 5, «εαυτούς πειράζετε ει εστέ εν τη πίστει. Εαυτούς δοκιμάζετε ή ουκ επιγιγνώσκετε εαυτούς ότι Ιησούς Χριστός εν υμίν εστίν. Ει μη αδόκιμοι  εστε.» και τον 131 ψαλμό του Δαβίδ «ει εισελεύσομαι εις σκήνωμα οίκου μου, κ.λ.π.

mlvardospot.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...