Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ

 Του Μόσχοιυ Λαγκουβάδου

ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ

Αν δείτε το βδέλυγμα της ερημώσεως, την υπερηφάνεια, να στέκει στο χώρο που είναι στην καρδιά σας για το Θεό, λέει η Γραφή, παραιτηθείτε από κάθε άλλο ενδιαφέρον και διώξτε την υπερηφάνεια από την καρδιά σας

Η υπερηφάνεια επιδιώκει τις πρωτοκαθεδρίες και μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στους υπερήφανους και στους φτωχούς. Οι φτωχοί χάνουν το πνεύμα και στο τέλος χάνουν και τη ζωή τους στους πολέμους.

Οι υπερήφανοι πρώτα αρπάζουν το πνεύμα των φτωχών και ύστερα αρπάζουν και το ψωμί τους και την ίδια τη ζωή τους στους πολέμους.

Είναι λάθος να νομίζουμε ότι η αιτία των πολέμων είναι ο πλούτος. Δεν είναι ο πλούτος η αιτία. Ο πλούτος είναι των πλουσίων. Η αιτία είναι ο ενδόμυχος φόβος που νιώθουν οι πλούσιοι για τον υπερπληθυσμό.

Η εξαθλίωση των φτωχών και οι πόλεμοι γίνονται για να μειωθεί ο πληθυσμός της γης με την θυσία των φτωχών. Αλλά κινδυνεύει ολόκληρη η ανθρωπότητα με εξαφάνιση!

Μήπως πρέπει να αγωνιστούν οι φτωχοί, για να γίνουν πλούσιοι; Δεν θα γίνουν ποτέ. Οι φτωχοί που αγωνίζονται να ζουν σαν τους υπερήφανους, χάνουν το πνεύμα τους, το μόνο όπλο κατά της υπερηφάνειας.

Η μοίρα των φτωχών είναι να ζει καθένας τους, σαν σύνολο. Μόνο οι πλούσιοι ζουν για τον εαυτό τους. Αλλά χάνουν τη νοστιμάδα της ζωής. Είναι σαν τα μυρμήγκια, που τρέφονται από τον εμετό των εργατών μυρμηγκιών.

Ο μόνος τρόπος να ελευθερωθούν από την υπερηφάνειά τους είναι να γίνουν θεληματικά φτωχοί. Ο πλούσιος νέος δεν ακολούθησε το Χριστό. Λυπήθηκε να θυσιάσει τα πλούτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...