Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ

 Του Μόσχου  Λαγκουβάρδου

Η Ορθοδοξία είναι εμπειρική σημαίνει, πως για να καταλάβεις κάτι πρέπει να έχεις την εμπειρία του. Το ίδιο κι αυτός που θα σου μεταδώσει κάτι για την Ορθοδοξία πρέπει να έχει την εμπειρία του. Μόνο ένας που δοκίμασε τη θεραπεία της Ορθοδοξίας μπορεί να σου μεταδώσει τη θεραπεία της Ορθοδοξίας. (δικαιοσύνη γαρ Θεού εν αυτώ αποκαλύπτεται εκ πίστεως εις πίστιν, Ρωμ.1, 17).

Στην Ορθοδοξία ισχύει αυτό που λέει ο ορθόδοξος λαός μας: "ιατρέ θεράπευσε πρώτα τον εαυτό σου και μετά θεραπεύεις κι εμάς. Οι ορθόδοξοι, όταν βλέπουν γιατρούς να καπνίζουν, τους φαίνεται παράξενο, αφού το κάπνισμα βλάπτει την υγεία.
Δεν είναι το ίδιο στους αιρετικούς, που μαθαίνουν την πίστη χωρίς δοκιμασία. Γι' αυτό ο Απόστολος Παύλος γράφει, να δεχόμαστε τις δοκιμασίες, για να έχουμε επίγνωση αν πιστεύουμε στ' αλήθεια. " Εαυτούς πειράζετε ει εστέ εν τη πίστει, εαυτούς δοκιμάζετε, ή ουκ επιγιγνώσκετε εαυτούς ότι ΙΗσούς Χριστός υμίν εστιν;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...