Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

"Αύριο όλα θα πάνε καλύτερα" είναι ο τίτλος του βιβλίου της Άννας Μαρίας Σελίνκο.. Το βιβλίο αυτό της Σελίνκο το διάβασα πριν πολλά χρόνια και το μόνο που θυμάμαι είναι αυτός ο θαυμάσιος τίτλος. Θα μου πείτε, γιατί είναι θαυμάσιος. Είναι γιατί είναι αληθινός. Θα το δείτε, αν συνηθίσετε να κάνετε "μικρές καλυτερεύσεις", που βγαίνουν πάντα αληθινές! Είναι ένα δώρο σε κάθε άνθρωπο και πρέπει να ευγνωμονούμε και να ευχαριστούμε το Θεό γι' αυτό, μαζί με τις μύριες άλλες ευεργεσίες του προς τον άνθρωπο.

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια μικρή βιβλιοθήκη στο σπίτι σας με βιβλία ενισχυτικά και παρηγορητικά. Θα έχετε ένα μικρό θησαυρό στο σπίτι σας. Κρίμα που δεν υπάρχει ένας τέτοιος οδηγός του καλού βιβλίου. Κάποτε συνήθιζα σε κάθε δημοσίευση να προτείνω και ένα καλό βιβλίο. Μπορεί να το ξανακάνω.
Τί εννοώ "μικρή καλυτέρευση": Εννοώ να βάζουμε μικρούς στόχους, που να μπορούμε να τους πραγματοποιήσουμε και να νιώθουμε καλύτερα, ακόμα κι αν μας πηγαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα, ακόμα κι αν κρέμεται η ζωή μας από ένα μικρό κλαδί σε κάποιο γκρεμό. Έτσι έκανε κάποιος που κρεμόταν στο γκρεμό και δίπλα του ήταν μια άγρια φράουλα που την έφαγε και ένιωσε καλύτερα. Ή άλλος που οδηγούνταν στην εκτέλεση καθισμένος σε ένα παλιό κάρο, που τον ενοχλούσε ένα καρφί στο πάτωμα. Μετακινήθηκε λίγο από αυτή τη θέση και ένιωσε καλύτερα.
Παρόμοιες ενέργειες εννοώ "μικρές καλυτερεύσεις". Ας το κάνουμε αυτό και αύριο όλα θα πάνε καλύτερα.
Οι Ελληνίδες επειδή οι Έλληνες έχουμε μεγάλη Παράδοση κατέχουν τη γνώση να είναι χαρούμενες. Γι' αυτό έχουν το νου τους εκεί όπου είναι και σ' αυτό που κάνουν.
Κάποιος συγγραφέας έγραψε ένα βιβλίο για να περιγράψει τον αντρικό και το γυναικείο χαρακτήρα. Αν θυμάμαι καλά ήταν ο Τζων Στάϊμπεκ και το βιβλίο του τιτλοφορείται "Το Μαργαριτάρι". Εκεί ο Στάϊμπεκ γράφει πως ενώ ο άντρας πολεμάει με το ανέφικτο και κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα, η γυναίκα βάζει μικρούς στόχους και ζει περισσότερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...