Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΠΕΡΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αλλότριον κάλλος ου καταμάνθανε. "
(Φιλοκαλλικό ρητό)
Ποιό είναι το κάλλος σε μια σύγχρονη πόλη να χαρείς; Ένας σύγχρονος Αμερικανός ποιητής του μαύρου χιούμορ, γράφει σ' ένα ποίημά του, με τίτλο "Δώδεκα τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο", πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να τον φέρεις στο κέντρο μιας σύγχρονης πόλης, και να τον αφήσεις να ζει εκεί.
Αν αφαιρέσεις το θαυμασμό του κάλλους του γυναικείου προσώπου, που δίνει τη μεγαλύτερη ώθηση στην κίνηση της αγοράς, τί θα μείνει άξιο θαυμασμού, ούτε καν ο έναστρος ουρανός που τον σκεπάζει , αλίμονο, η άναρχη δόμηση της σύγχρονης πόλης.
Για μένα προσωπικά η αδιαφορία για το κάλλος του γυναικείου προσώπου αποτελεί αδιαφορία και για τον Δημιουργό, αλλά και για τη γυναίκα, που δεν φείδεται κόπου και εξόδων για να έχει τη χαρά, ότι εμπνέει το θαυμασμό!
Η γυναίκα είναι πάντα ένα παγώνι και ένας εμπνευσμένος δημιουργός ρόλων, αφού μπορεί στη στιγμή, να δημιουργήση μια παράσταση στο δρόμο, μόνο και μόνο , για να δεχθεί το θαυμασμό!
Μπορεί να είναι δοκιμασία η θέα ενός ωραίου προσώπου, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε καλοί, διότι αποφεύγουμε τις δοκιμασίες. Ο Απόστολος Παύλος γράφει σχετικά: "Με τις δοκιμασίες να είμαστε στην πίστη, όχι αποφεύγοντες τις δοκιμασίες". Όπως δεν θέλουμε καλούς ανθρώπους, επειδή δεν μπορούν να είναι κακοί. "Εαυτούς δοκιμάζετε, δοκιμαζέτω άνθρωπος εαυτόν", γράφει επί λέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...