Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ !

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

 Όταν οι Εβραίοι πέρασαν τον Ιορδάνη, τοποθέτησαν κατά διαταγή του Ιησού του Ναυή, στο σημείο της διάβασης , μεγάλους βράχους του βυθού, για να τους βλέπουν και να θυμούνται, ότι ο Ιορδάνης εστράφη προς τα οπίσω.

Δεν ήθελε να μείνει το θαύμα,από στόμα σε στόμα, απλά, σαν ένα γεγονός στη μνήμη , αλλά σαν μια πραγματικότητα , την οποία μπορούσαν να την αγγίξουν με τα χέρια τους.

'Ενας αρχαίος ζωγράφος στη Ρώμη είχε ζωγραφίσει τόσο πιστά τα σταφύλια, που όσοι τα έβλεπαν νόμιζαν ότι είναι αληθινά και δεν καταλάβαιναν ότι είναι μια απλή ζωγραφιά.

Το ίδιο με τις σκέψεις , όταν δεν συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο, όπου είναι η θέση τους, δεν έχουμε επίγνωση ότι είναι "τρίτον τι της αληθείας¨", όπως έλεγε ο Πλάτων, ο οποίος δεν ήθελε την Τέχνη στην ιδανική Πολιτεία του, επειδή ακριβώς δεν είναι πραγματικότητα, αλλά εικόνα της πραγματικότητας.

Ο πολίτης Κέϊν του Όρσον Ουέλες, διψούσε για την αληθινή αγάπη, την οποία στερήθηκε όταν ήταν παιδί. Νομίζοντας ότι θα την αποκτούσε με τα υλικά πράγματα, συγκέντρωσε μια τεράστια περιουσία, για να διαψευστεί στο τέλος, με τραγικό τρόπο.

Ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζώντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...