Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

Τοιυ Μόσχοιυ Λαγκουβάρδου

 ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

Θα μιλήσουμε σχηματικά επειδή δε γίνεται αλλιώς, μια που το θέμα μας δεν είναι χειροπιαστό και δεν μπορούμε να μιλήσουμε πιο απλά:
Πρόκειται για τα τέσσερα πνεύματα ή νόμους, δύο πνεύματα της χάρης και της ειρήνης που μας σκεπάζουν με την ευλογία τους και δύο πνεύματα του φόβου και του πάθους, τα οποία είναι πνεύματα κατάρας.
Ευλογώντας δεχόμαστε ελευθερία και δύναμη από τα πνεύματα της ευλογίας ενώ όταν καταριόμαστε δεσμεύεται η ελευθερία και νιώθουμε το φόβο και το πάθος του σαρκικού φρονήματος του προαιώνιου εχθρού του ανθρώπου.
Γνωρίζουμε ποιός μας διαμορφώνει κάθε φορά, αναλόγως αν έχουμε την ειρήνη και τη χάρη του Θεού στην ψυχή μας ή αν βρισκόμαστε δέσμιοι του φόβου και του πάθους.
Ευλογείτε και μην καταράσθε, λέει ο Κύριος, όχι για τον εαυτό του, αλλά για εμάς. Η ζωή μας με την ειρήνη και τη χάρη του Θεού είναι δυνατή και χαρούμενη, ενώ η ζωή με το φόβο και τα πάθη φθείρεται. Δεν την φυλάει πια το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ακάλυπτη σε κάθε είδους αρρώστιας.
Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κατευθύνουμε τη δύναμη προς την ευλογία ή δεν μπορούμε.
Τα λόγια του Κυρίου: τούτο το γένος (των πνευμάτων του Κακού) δεν εξέρχεται ειμή μόνο με προσευχή και νηστεία, εννοούν ότι ο φόβος και το πάθος χάνουν τη δύναμή τους και δεν μπορούν να μας πλήξουν, αν δεν τους δίνουμε εμείς τη δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...