Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο κατά την ελεύθερη βούλησή Του.Τα κοινά στοιχεία στα πράγματα της Δημιουργίας δεν δείχνουν ότι ο κόσμος έγινε κατά τύχη, αλλά αντιθέτως αποδεικνύουν ότι το Σύμπαν είναι δημιουργία του Θεού. Ο Θεός δημιούργησε το Σύμπαν με αρμονία, με τάξη και με ρυθμό.
Η αρμονία, η τάξη και ο ρυθμός αποδεικνύουν ότι το Σύμπαν είναι δημιούργημα ενός νοήμονος Όντος, δηλαδή του Θεού και δεν είναι ένα χάος από πράγματα που δεν συνδέονται μεταξύ τους.
Το ότι υπάρχει σύνδεσμος στο υλικό σύμπαν αυτό οφείλεται στο ότι ο Θεός δημιούργησε με αρμονία , τάξη και ρυθμό που υπάρχει στο πνεύμα του Θεού, στο πνευματικό μας σώμα και σε κάθε πνευματική δημιουργία.
«;Oσα αν δήσητε εν τω ονόματί μου εν τη γη εισί δεδεμένα εν τω ουρανώ; Ο Χριστός είναι το κέντρο της Δημιουργίας και ενώνει μεταξύ τους αυτούς που ζουν εν ειρήνη, όπως το τηλεφωνικό κέντρο συνδέει μεταξύ τους τις διάφορες τηλεφωνικές γραμμές. Δεν είμαστε μόνοι, αν το κίνητρό μας είναι να αρέσουμε στο Χριστό.
«Εγγύς ο Θεός πάσι τοις επικαλουμένοις αυτόν, πάσι τοις επικαλουμένοις αυτόν εν αληθεία» (Ψαλμ. 144).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...