Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΣΟΝ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

 'Ενας συγγραφέας έγραψε μια αλληγορία. Έγραψε ότι ένας χοίρος λέει, στον άλλον, μας ταϊζουν για το χασάπη. Κι ο άλλος απάντησε: και τί να κάνουμε; Να μην φάμε; 

Αλλά το δίλημμα δεν είναι αληθινό. Δεν γεννηθήκαμε για να γίνουμε θύματα, όπως οι χοίροι. Ο άνθρωπος έχει και άλλα πράγματα να κάνει εκτός του να αγωνίζεται για το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως.
Δεν είναι η αυτοσυντήρηση αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι πώς επιβιώνει κανείς. Και ως προς το πως επιβιώνουμε υπάρχει το καλύτερο και το χειρότερο. Το χειρότερο είναι να μην έχεις καμιά άλλη προοπτική εκτός απ΄ το να γίνεις θύμα ή μέσον για την επίτευξη των σκοπών των διαφόρων θητών.
'Εχουμε λόγο να αγωνιστούμε όχι μόνο για εμάς ως θύματα, αλλά και για τους θήτες, για να τους ελευθερώσουμε από τον αυτοκαταστροφικό δρόμο τους.
Αυτό θα γίνει, με το να μην τους επιτρέπουμε να μας διαμορφώνουν ως μέσα για τους σκοπούς τους. Από εκείνη τη στιγμή, που γνωρίσαμε ότι μας μεταχειρίζονται ως μέσα για τους σκοπούς τους, να πάψουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους.
Θυμηθείτε τα λόγια της Έλενορ Ρούσβελτ , συζύγου του Προέδρου των ΗΠΑ: "Να θυμάσαι κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος, χωρίς τη συγκατάνευσή σου"."
Θυμηθείτε επίσης, τον τρόπο, με τον οποίο ο Γκάντι έδιωξε τους Άγγλους και ελευθέρωσε την πατρίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...