Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Το τελευταίο άλυτο πρόβλημα

  του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το τελευταίο άλυτο πρόβλημα
Το τελευταίο άλυτο πρόβλημά μας, θα ήταν αν υπήρχε θα ήταν σαν μια τελευταία παράσταση στο θέατρο, που όμως δεν παίχθηκε. Οι θεατές μας θα διαμαρτύρονταν και με το δίκιο τους, αφού η διαφημισμένη τελευταία παράσταση δεν έγινε καν!
Στην Αμερική λειτουργούσε ένα τέτοιο θέατρο ελευθέρων παραστάσεων, όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει την τελευταία του παράσταση, με έναν μόνο όρο, ότι θα ήταν πραγματικά η τελευταία.
Μια κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Η τελευταία παράσταση», αν θυμάμαι καλά, έχει θέμα την τελευταία παράσταση της ζωής του ήρωα της ταινίας στο αμερικάνικο θέατρο. Η ταινία τελειώνει με τις διαμαρτυρίες των θεατών, οι οποίοι ένιωσαν ότι διαψεύστηκαν, αφού όλη η παράσταση ήταν παράσταση της ζωής που συνεχιζόταν και με τίποτε δεν πίστεψε κανείς ότι αυτό που είδαν στη σκηνή ήταν το τέλος. Αυτό είναι το δράμα είπε, ο ήρωας της ταινίας στους θεατές, ότι κανείς δεν πιστεύει ότι έχουν τέλος τα βάσανα του ανθρώπου!
Η αναγραφή στο τέλος των ταινιών της λέξης «Τέλος» δείχνει ότι κανείς δεν πιστεύει από όσα βλέπει πως τελειώνει κάτι και δε συνεχίζεται κάπου αλλού ή και στο ίδιο αυτό μέρος της ταινίας. Έχουν δίκιο αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ζωή είναι αιώνια και δεν τελειώνει ποτέ.
Πώς γίνεται όμως να είναι αιώνια, αφού ό,τι αρχίζει τελειώνει κάποτε. Ποιος όμως είδε τη ζωή του να αρχίζει; Αυτοί που δεν πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής διαλέγουν την πιο φτωχή άποψη για την ύπαρξή τους και για την ανυπαρξία τους. Αυτός που δεν πιστεύει ότι η ζωή είναι αιώνια καταντάει σ’ αυτήν την έλλειψη προοπτικής, επειδή πιστεύει στα είδωλα, που είναι πρόσκαιρα και δεν έχουν ζωή, αλλά όπως γίνονται απ΄ το μηδέν καταλήγουν στο μηδέν.
Όλα αυτά από την κοσμική άποψη. Ο πιστός ορθόδοξος χριστιανός πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού. Η ζωή δεν τελειώνει με το θάνατο του σώματος. Η πραγματική ζωή υπάρχει μετά το θάνατο. Τώρα βλέπουμε τα πράγματα σαν μέσα σε καθρέφτη. Στην αληθινή ζωή στη βασιλεία του Θεού, βλέπουμε πρόσωπο προς πρόσωπο!
(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...