Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ
"Γινώσκει Κύριος οδόν δικαίων και οδός ασεβών απολείται." Ψαλμ. 1ος
Η ήττα του εχθρού είναι δεδομένη από την άρχή. Ποιά είναι η ήττα του εχθρού, η δεδομένη από την αρχή; Είναι η άγνοιά του. Τίνος άγνοια; Είναι η άγνοια αυτών που είναι κρυμμένα από καταβολής κόσμου.
Η αγράμματη γυναίκα, που είπε για τον εχθρό "χρήματα θα πάρουν, ψυχή δε θα πάρουν", εννοούσε ότι αυτοί που είναι με τον εχθρό δεν ξέρουν που είναι η ψυχή και δεν θα το μάθουν ποτέ, όσο θα είναι με τον εχθρό.
Η πίστη στο Χριστό ενώνει τον άνθρωπο με τον αιώνιο Χριστό.
Η πρώτη και η μεγάλη Προφητεία περιέχεται στον πρώτο ψαλμό, που τους στίχους του παραθέτουμε:
¨Μακάριος ο ανήρ, ος ουκ επορεύθη εν βουλή ασεβών και εν νοδώ αμαρτωλών ουκ έστη και επί καθέδρα λοιμών ουκ εκάθισεν. αλλ΄ η εν τω νόμω Κυρίου το θέλημα αυτού, και εν τω νόμω αυτού μελετήσει ημέρας και νυκτός.
και έσται ως το ξύλον το ποεφυτευμένον παρά τας διεξόδους των υδάτων, ο τον καρπόν αυτού δώσει εν καιρώ αυτού και το φύλλον αυτού ουκ απορρυήσεται. και πάντα όσα αν ποιή κατευοφωθκήσεται.
Ουχ ούτω οι ασεβείς, ούχ ούτως. αλλ' ή ωσεί χνους , ον εκρίπτει ο άνεμος από προσώπου της γης.
διά τούτο ουκ αναστήσονται ασεβεις εν κρίσει, ουδέ αμαρτωλοί εν βουλή δικαιων.
Ότ γινώσκει Κύριος οδόν δικαίων και οδός ασεβών απολείται.|
Για να εμποδίσουμε το σαρκικό φρόνημα (γέννημα του διαβόλου ή αλλιώς γέννημα εχιδνών) να μας διαμορφώσει, πρέπει να το διώξουμε από την ψυχή μας. Δεν θα μπορέσουμε να το διώξουμε αν δεν διώξουμε πρώτα την υπερηφάνεια. Αν δεν ζούμε "εν απλότητι και ειλικρινεία Θεού" όπως μαρτυρεί η συνείδησή μας.
Η ανυπακοή στο σαρκικό φρόνημα δεν έχει να κάνει με την πολιτική ανυπακοή. Πολιτική ανυπακοή μπορεί να κάνουν κι αυτοί που υπηρετούν τα πάθη, όπως οι δούλοι τα αφεντικά τους.
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...