Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ

 Του Μόσχου Λαγκοκβάρδου

Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ
Έχουμε όλοι μας ένα μόνιμο κατήγορο, που όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μας κατηγορεί για κάτι. Τις περισσότερες φορές ψέματα. Είναι πνεύμα κατηγορίας και δεν κουράζεται ποτέ, διότι δεν έχει σώμα, είναι ασώματος.
Εννοώ τον σατανά με τους δαίμονες και τους άλλους συνεργάτες του. Δε θα πω ποιοί είναι οι άλλο, για να μην γίνουμε κακός. Σ' αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο σατανάς, ο εχθρός του Θεού, θα πω γιατί το κάνει. Το κάνει γιατί μισεί τη τον άνθρωπο και θέλει να τον εξοντώσει. Δεν μπορεί να καταλάβει το Θεό, πώς συγχωρεί αυτούς που αμαρτάνουν. Με τίς άδικες κατηγορίες του προκαλεί φόβο, στους ανθρώπους που δεν αγαπούν το Θεό και γι' αυτό φοβούνται. Ο φόβος όταν διαρκεί αρρωσταίνει τον άνθρωπο και δεν τον αφήνει να ζητήσει απ΄ το Θεό , να τον θεραπεύσει. Είπαμε ξανά ποιό είναι το αήττητο όπλο του ανθρώπου κατά του διαβόλου. Είναι η συγκέντρωση όλων των σκέψεων καλών και κακών στον εγκέφαλο. Η συγκέντρωση προϋποθέτει να είμαστε ταπεινοί και να προσευχόμαστε.
mlbardospot.blogspot.clm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...