Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου
ΟΙ ΦΟΒΟΙ
Αναρωτιέμαι, αν όλοι αυτοί οι φόβοι που νιώθουμε εδώ , θα τους νιώθουμε και στον ουρανό, όταν φύγουμε από εδώ. . Από αυτό που είμαστε, δηλαδή σώμα και πνεύμα, το σώμα επιστρέφει στη γη από την οποία προήλθε. Ενώ το πνεύμα ,πηγαίνει στον ουρανό το αγαθό κοντά στο Θεό δηλαδή στον παράδεισο , ενώ το πονηρό, το γέννημα εχιδνών, πηγαίνει στην κόλαση.
Η εμπειρία της μετάνοιας μας πείθει ότι η συνείδησή μας δεν μας κατηγορεί και οι φόβοι μας δεν μας πειράζουν. Αν μας ακολουθούσαν δε θα υπήρχε σωτηρία.
Θα θυμούμαστε τις ανομίες μας, αλλά δεν θα εμποδίζουν τη χαρά μας. Άρα πρέπει να βεβαιωθούμε, αν πράγματι αγαπούμε το Θεό με όλη μας την ψυχή, πράγμα που θα το νιώσουμε από εδώ. Αν φοβόμαστε σημαίνει ότι δεν μετανοήσαμε ακόμα.
Πάσα αμαρτία λέει η Γραφή θα συγχωρεθεί, εκτός από την βλασφημία του Αγίου Πνεύματος. Γιατί άραγε; Ίσως διότι η βλασφημία κατά του Άγίου Πνεύματος διώχνει το Άγιο Πνεύμα και δεν έχει πού να κατοικήσει η χάρη. Δεν θα καταμείνει το πνεύμα μου, είπε ο Θεός, διότι ο βλάσφημος δεν έχει πνεύμα Θεού και είναι μόνο σάρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...