Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Ο τρίτος πειρασμός του ΙΗσού στην έρημο

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο τρίτος πειρασμός του Ιησού στην έρημο
«Δεν εζήτησαν την ευλογία του Θεού και έμεινε ο τόπος τους έρημος».
Αυτά που συμβαίνουν τώρα στο σύγχρονο άνθρωπο έχουν εμφανή τα σημάδια του τρίτου πειρασμού του Ιησού στην έρημο.
Γράφει το Ευαγγέλιο: «Τότε ο Ιησούς ανήχθη εις την έρημον υπό του Πνεύματος πειρασθήναι υπό του διαβόλου.»
(Τότε ο Ιησούς οδηγήθηκε από το Πνεύμα στην έρημο για να αντιμετωπίσει τους πειρασμούς του διαβόλου.)
Και βέβαια δεν είχε ανάγκη πειρασμού ο Κύριος. Ο Ιησούς τας ασθενείας των ανθρώπων έλαβε και τας νόσους του εβάστασε δίνοντας υπόδειγμα του ανθρώπου στον αγώνα του με τους πειρασμούς του διαβόλου.
Για τον τρίτο πειρασμό του Ιησού, το ευαγγέλιο γράφει:
«Πάλιν παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος εις όρος υψηλόν λίαν, και δείκνυσιν αυτώ πάσας τας βασιλείας του κόσμου και την δόξαν αυτών και λέγει αυτώ. Τάυτα πάντα σοι δώσω εάν πεσών προσκυνήσεις μοι.»
(Πάλι τον οδήγησε ο διάβολος σ’ ένα πολύ ψηλό βουνό και του έδειξε όλου του κόσμου τα βασίλεια και τη λαμπρότητά τους. Ύστερα του είπε: «Όλα αυτά θα σου τα δώσω, αν πέσεις και με προσκυνήσεις.»)
( Τότε λέγε αυτώ ο Ιησούς: ύπαγε οπίσω μου σατανά. Γέγραπται γαρ Κύριον του Θεόν σου προσκυνήσεις και αυτώ μόνω λατρεύσεις.»
(Ο Ιησούς όμως του απάντησε: Ύπαγε οπίσω μου, σατανά.»)
Ο σημερινός άρχων του αιώνος τούτου θεσπίζει νόμους οι οποίοι είναι αντίθετοι με το θέλημα του Θεού.
Την ίδια απάντηση πρέπει να δώσει και ο σημερινός άνθρωπος στον πειρασμό αυτόν για να υπερασπιστεί την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του: Ύπαγε οπίσω μου σατανά τον Κύριο και Θεόν μας πρέπει να προσκυνήσουμε και αυτόν μόνον να λατρεύσουμε.
Πολλοί προσκυνούν και λατρεύουν είδωλα και τρελαίνονται. Κατά την ιατρική επιστήμη η λατρεία ειδώλων αντί του Θεού προκαλεί διάφορες ψυχώσεις, στον άνθρωπο που λατρεύει τα είδωλα.
Γιατί ο πειρασμός αυτός τώρα στο σύγχρονο κόσμο; Η αιτία είναι ότι πολλοί δεν ζητούν το έλεος του Θεού, δεν ζητούν την ευλογία Του και έμεινε ο τόπος τους έρημος της ευλογίας του Θεού. Ήδη ο κόσμος δεν είναι βέβαιος ούτε για το ψωμί των παιδιών του και αγωνιά, βλέποντας τον ύπουλο τρόπο κινδυνεύει να κλονιστεί η πίστη του στον αληθινό Θεό, για να γίνει δούλος και να προσκυνεί και να λατρεύει τα είδωλα.
Η Ορθοδοξία θεραπεύει τη βαριά αυτή νόσο του ανθρώπου με τη λατρεία στο μόνο αληθινό Τριαδικό Θεό.
Στις επιθέσεις κατά της Ορθοδοξίας οι ορθόδοξοι αμυνόμαστε με το να ακολουθούμε με περισσότερη πίστη το Χριστό.
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Δυο πράγματα είναι σημαντικά για μένα. : Ένα είναι να ζω σε αναφορά στον Κύριο Ιησού και το άλλο, που είναι προϋπόο...