Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Οι αισθήσεις του σώματος συνήθως διαφέρουν ως προς τη δύναμη. Ένας π.χ. μπορεί να έχει δυνατή ή αδύνατη όραση κι ένας άλλος μπορεί να έχει δυνατή ή αδύνατη ακοή.
Η ίδια διαφορά ως προς τη δύναμη μπορεί να υπάρχει και στο μυαλό. Ένας μπορεί να έχει περισσότερο δυνατό μυαλό από έναν άλλον. .
Προσωπικά σε μένα δεν έκανε ποτέ εντύπωση το δυνατό μυαλό. Στην κωμόπολη δεν εκθείαζαν το δυνατό μυαλό. Αυτόν που διακρίνονταν για το δυνατό ή για το πολύ μυαλό, τον έλεγαν "τέρας". ή "ντέρας".
Γενικά ο κόσμος έλεγε " "καπατσοσύνη" την ικανόητα του μυαλού και "καπάτσους", αυτούς που διακρίνονταν για τις διανοητικές τους ικανότητες. ?Γι' αυτούς όμως που σεβόταν και εκτιμούσε δεν είχε κριτήριο, τη δύναμη ούτε τις σωματικές αισθιήσεις του ανθρώπου. Ο κόσμος γνώριζε ότι υπάρχει "πνευματικό σώμα" και "πνευματικές αισθήσεις" οι οποίες έχουν έδρα την καρδιά. Αν είχες καλή καρδιά όλοι σ' αγαπούσαν.
Σήμερα με σταμάτησε στο δρόμο ένας γνωστός μου φωτογράφος, το επάγγελμα, και μου είπε "που πήγε τόσο μυαλό, τόση επιστήμη, και ήρθε αυτή η παρακμή και η διάλυση στον κόσμο;
Του είπα, ότι αυτός είναι τυχερός που έχει επάγγελμα την ομορφιά. Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο έλεγε ο Ντοστογιέφσκι. Ένα σύγχρονος φιλόσοφος έλεγε, πως η ανθρωπότητα προσπάθησε έως τώρα, με το μυαλό. Απομακρύνθηκε απ΄ το Θεό! Ήρθε καιρός η ανθρωπότητα να δοκιμάσει με την καρδιά.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...