Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Κάποτε οι μαθητές του Ιησού ενώ ταξείδευαν με το πλοίο είδαν τη νύχτα τον Κύριο να περπατάει επάνω στα κύματα, στην τρικυμισμένη θάλασσα και κραύγασαν από το φόβο τους, νομίζοντας ότι βλέπουν φάντασμα.
Δεν φοβήθηκαν, βέβαια, επειδή φοβόνταν τα φαντάσματα, αλλά επειδή θεώρησαν ότι ο Κύριος είναι φάντασμα και όχι πραγματικός άνθρωπος.
Για να καταλάβουμε το φόβο τους, να τον συγκρίνουμε με το δικό μας φόβο, όταν στις δυσκολίες της ζωής , δεν έχουμε επίγνωση ότι ο Ιησούς είναι μέσα μας ως πραγματικός άνθρωπος, με σάρκα και αίμα, ως πραγματικό άνθρωπό, αλλά ως μια ιδέα ή ως ένα πλάσμα της φαντασίας μας
Ο Απόστολος Παύλος επέπληξε τους Κορινθίους στη επιστολή του σ’ αυτούς, γράφοντας μήπως δεν έχουν επίγνωση ότι ο Χριστός κατοικεί μέσα τους.
Γράφει επί λέξει τα εξής: «ή ουκ επιγιγνώσκετε εαυτούς ότι Ιησούς Χριστός εν υμίν εστιν; Ει μη τι αδόκιμοι εστέ;» (Β’ Κορ.13:5.
(Να εξετάζετε τον εαυτό σας αν έχετε πίστη. Να δοκιμάζετε τον εαυτό σς. Ή δεν καταλάβατε ακόμα καλά ότι ο Ιησούς Χριστός κατοικεί μέσα σας; Εκτός ,βέβαια. αν αποτύχατε στο δοκιμασία. Ελπίζω να διαπιστώσετε ότι εμείς δεν αποτύχαμε στη δοκιμασία.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 Του Μόσχου Λαγκουβάρδου Η ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω ...